Hrozí stávka fotbalistů? ‚Vidím hráče bez radosti do hry, všichni jsou unavení,‘ tvrdí bývalý útočník Henry

Zápasů ve fotbalové sezoně přibývá. Posledních pár let se někteří fotbalisté čas od času ozvali a takový trend kritizovali. Hlasy na začátku nové sezony sílí, mezi nejsilnější kritiky patří například záložník Manchesteru City Rodri. Počet utkání po změně formátu Ligy mistrů a Mistrovství světa klubů ještě stoupne.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný Rodri z Manchesteru City v péči lékařů během zápasu s Arsenalem

Zraněný Rodri z Manchesteru City v péči lékařů během zápasu s Arsenalem | Foto: Phil Oldham | Zdroj: Profimedia

Úvodní kolo nové Ligy mistrů nabídlo několik kvalitních zápasů i výhru pražské Sparty, spíše v pozadí jsou však hráči, které čeká v upraveném formátu víc zápasů než obvykle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si téma dne Radiožurnálu Sport, ve kterém je zaměřeno na potenciální stávku fotbalistů kvůli narůstajícímu počtu zápasů

„Jsme blízko k nějaké stávce. Není to jen můj názor, mluvím za více hráčů. Když to takhle půjde dále, nevidím jinou možnost,“ promluvil v polovině září španělský záložník Manchesteru City Rodri. Španělskému reprezentantovi se nelze divit, v sezoně ho může při perfektní zdravotní kondici čekat až 85 zápasů.

Osmadvacetiletý madridský rodák, který si minulou sezonu protáhl až do 14. července kvůli mistrovství Evropy, ale nedohrál utkání pátého kola anglické ligy s Arsenalem (2:2) a podle španělského listu Marca mu kvůli přetrženému zkříženému vazu v pravém koleně hrozí konec sezony.

„Myslím, že je to moc. Jsme hlavní postavy tohoto sportu, nebo snad byznysu. Vše není jen o penězích a marketingu, je to také o kvalitě výkonů,“ vysvětluje 28letý Rodri. Že fotbalová show ztrácí na kvalitě vnímá také bývalý francouzský mistr světa i Evropy Thierry Henry.

Únava nejlepších hráčů

„Vidím hráče bez radosti do hry. Pojďme se pobavit o letošním Euru - všichni nejlepší hráči byli unavení, to sledovat nechci,“ kritizovala kalendář legenda Arsenalu.

Příští fotbalový rok bude bez Eura i bez světového šampionátu. Program ale zaplní nový formát mistrovství světa klubů s 32 týmy. Pauza před ligovou sezonou začínající v létě roku 2025 tak nebude ani měsíc.

„Lidé nemyslí na mentální stránku fotbalu. Fyzicky se tělo adaptuje, ale zotavit se psychicky je ohromně těžké. Zejména, když jste tahoun týmu a každý od vás očekává skvělé výkony. Myslím, že hráči prostě hrají příliš mnoho zápasů,“ říká důrazně Henry.

Adam Procházka, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme