Hokejová Sparta a nyní fotbalová Olomouc? Sigma jedná o prodeji klubu miliardáři Pražákovi

Fotbalovou Sigmu Olomouc chce koupit investiční skupina Kaprain miliardáře Karla Pražáka, která vlastní i hokejovou Spartu. Hanácký klub s ním zahájil jednání a čeká na první nabídku. Aktuálně pátý tým prvoligové tabulky o tom informoval na webu.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Olomouce

Fotbalisté Olomouce | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: Profimedia

Pětapadesátiletý Pražák je podle časopisu Forbes 43. nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě zhruba 12 miliard korun. Kromě Sparty, kterou koupil v květnu 2019, vlastní chemičku Synthesia nebo vydavatelství Mafra.

Na Liberec se soupeři extra chystají, protože vyhlásil vysoké cíle. Kliment? To je blázen, říká Horváth

Číst článek

„Spolek SK Olomouc Sigma MŽ, který je majoritní akcionář olomoucké Sigmy, obdržel nabídku k zahájení jednání o odprodeji klubu od tuzemské investiční skupiny Kaprain. Výkonný výbor spolku na svém zasedání v pondělí 23. září tuto nabídku přijal. Prvním výsledkem jednání by měla být indikativní nabídka předložená skupinou Kaprain," stojí v prohlášení.

Kaprain není prvním zájemcem o vstup do olomouckého klubu. V červenci Sigma informovala o jednání s americkou společností Blue Crow Sports Group, která vlastní mimo jiné druholigový Vyškov nebo španělské Leganés. Klub zadal posouzení nabídky poradenské společnosti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme