Fotbalová Plzeň zužuje kádr, obránce Hájek přestoupil do nizozemského Vitesse Arnhem

Obránce Tomáš Hájek přestoupil z Plzně do Arnhemu. Sedmadvacetiletý fotbalista, který v jarní části minulé sezony hostoval v Mladé Boleslavi, s nizozemským klubem podepsal tříletou smlouvu.

Arnhem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hájek v dresu Plzně (vlevo) během utkání Evropské ligy proti Steaue Bucharešť.

Tomáš Hájek v dresu Plzně (vlevo) během utkání Evropské ligy proti Steaue Bucharešť. | Foto: Octav Ganea | Zdroj: Reuters

Hájek přišel do Plzně v lednu 2017 ze Zlína, ale ve Viktorii si nedokázal vybojovat pevné místo v základní sestavě a trenér Pavel Vrba s ním přestal počítat. Po návratu z Mladé Boleslavi se Hájek nevešel do plzeňského kádru pro letní soustředění v Rakousku.

Zkušený obránce Krob posiluje Jablonec. V Teplicích jej na konci sezony přeřadili do béčka

Číst článek

„Tomáš odehrál vynikající jaro v Mladé Boleslavi, kde byl jedním z lídrů týmu. Navíc už v minulosti nasbíral s Plzni mnoho zkušenosti v evropských pohárech, na zahraniční angažmá je tak perfektně připraven. Měli jsme několik tuzemských i zahraničních variant, ale zájem Arnhemu byl enormní, sportovní vedení klubu o Tomáše velmi stálo,“ řekl Jakub Otava z agentury Sport Invest, která Hájka zastupuje.

„Velký podíl má na tomto přestupu naše pobočka přímo v Nizozemsku. A pomohlo také úspěšné angažmá dalšího našeho klienta Vjačeslava Karavajeva právě ve Vitesse,“ připomněl Otava bývalého ruského obránce Dukly, Jablonce či Sparty.

Zlínský odchovanec Hájek v české nejvyšší soutěži odehrál 86 zápasů, v nichž si připsal čtyři góly a tři asistence. Nyní ho čeká první zahraniční angažmá.

„Samozřejmě jsem holandskou ligu sem tam sledoval, teď ještě poslední půlrok víc, protože mě zaujal Virgil van Dijk, který hraje v Liverpoolu. Vím, že Holandsko na tom nebylo úplně dobře a teď poslední dobou se zase holandský fotbal dostává hodně nahoru. A je to hlavně fotbal nahoru dolů, není tak moc svázaný taktikou jako třeba u nás, a na to se těším,“ uvedl Hájek.

Arnhem v uplynulém ročníku nizozemské ligy skončil na pátém místě a v létě ho čeká předkolo Evropské ligy. Trenérem Vitesse je Leonid Sluckij, který v minulosti vedl CSKA Moskva nebo ruskou reprezentaci.

🆕 De tweede aanwinst van vandaag: Tomás Hájek ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀
Good luck in Arnhem 💪🏼 ⠀⠀⠀⠀

bit.ly/2XwZQ9h

#Vitesse

17:37 – 28. 06. 2019

9 27

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme