Covid letos poprvé ovlivnil českou fotbalovou sezonu. Rezerva pražské Slavie kvůli nákaze odložila zápas

Páteční utkání mezi rezervou fotbalové Slavie a Zlínem byl kvůli marodce pražského klubu odložen, tým hromadně onemocněl covidem-19. Nemoc ovlivnila rozpis některé z českých profesionálních soutěží poprvé v této sezoně.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celý zápas hnali fanoušci tým kupředu

Fanoušci Slavie Praha | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Onemocnění covid-19 opět ovlivňuje sportovní dění v Česku. Zápas Chance národní ligy mezi Slavií „B“ a Zlínem, který se měl odehrát v pátek, byl kvůli nákaze v pražském týmu odložen. O náhradním termínu se jedná.

Obhájci titulu nebo ‚mistr spolehlivý‘. Německá Bundesliga začíná i se šesticí českých fotbalistů

Číst článek

Fotbalovou sezonu v Česku covid narušil poprvé od roku 2021, kdy musely být kvůli karanténě ve Viktorii Plzeň odloženy zápasy na Spartě a proti Zlínu.

Nejde ale o první případ, kdy covid letos ovlivnil některou ze sportovních událostí. Pořadatelé, novináři a další osoby, které se dostávaly do kontaktu s jezdci a členy stájí, museli na červencové cyklistické Tour de France nosit roušky.

Kvůli nákaze závod nedokončili Brit Tom Pidcock nebo Španěl Juan Ayuso, vítěz z roku 2018 Velšan Geraint Thomas závod dokončil i přes mírné příznaky. Nákazu deset dní před startem první etapy přiznal i pozdější vítěz Slovinec Tadej Pogačar.

Covid se nevyhnul ani olympijským hrám v Paříži. Po závodě v běhu na 200 metrů potvrdil pozitivní test americký sprinter Noah Lyles, který si sice doběhl pro bronzovou medaili, dráhu však kvůli vyčerpání opustil na vozíku.

O mistrovství Evropy přišli kvůli pozitivním testům i beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Nakaženého sportovce už řešila i pařížská paralympiáda. Americký sprinter Hunter Woodhall oznámil dva týdny před startem her, že měl pozitivní test na covid-19, účast by mu ale uniknout neměla.

Lukáš Barták Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme