Stopka na dva měsíce. Liberecký fotbalista Ghali pyká za surový zákrok na Kalabišku

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uložila dvouměsíční trest libereckému křídelníkovi Ahmadu Ghalimu, který v nedělním utkání 5. kola nejvyšší soutěže při střetu zlomil nohu pardubickému Janu Kalabiškovi.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ahmad Ghali ze Slovanu Liberec

Ahmad Ghali ze Slovanu Liberec | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Právo/Profimedia

Krajní bek Východočechů zůstal v dějišti zápasu v nemocnici a hned druhý den se podrobil operaci. Komise o verdiktu informovala v tiskové zprávě po čtvrtečním zasedání.

Ghali v 68. minutě na mokrém terénu podklouzl a při tom nešťastně „nabral“ Kalabišku. Hlavní sudí Karel Rouček nejprve nigerijského krajního hráče nevyloučil, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu mu o čtyři minuty později udělil červenou kartu.

Nejnižší možný trest

Disciplinární komise dala Ghalimu nejnižší možný trest. Za vyloučení kvůli surové hře, která protihráči způsobí déletrvající zranění, je podle řadů distanc na dva až 18 měsíců a případná pokuta až do výše čtvrt milionu korun. Komise přihlédla k tomu, že Ghali na mokrém terénu zasáhl Kalabišku neúmyslně a ihned po utkání se zajímal o jeho zdravotní stav.

„Komise oceňuje, že se hráč zúčastnil jednání disciplinární komise a ihned po utkání se zajímal o zdravotní stav Kalabišky. Komise ale nemá na základě disciplinárního řádu FAČR jinou možnost, než přestupek za daných okolností řešit dle daného paragrafu. Vzhledem k charakteru přestupku a celé řadě výše uvedených okolností komise uložila nejnižší možný trest,“ uvedl předseda Jiří Matzner.

Ghali bude kvůli trestu chybět v nejvyšší soutěži sedm zápasů. Do hry se může vrátit ve 13. ligovém kole, které bude na programu o víkendu 26. a 27. října.

Kalabiška si ze smolného střetu odnesl zlomeninu lýtkové kosti a také poraněné vazy v kotníku. Lékaři odhadli dobu jeho léčby na několik měsíců. Letní posila Pardubic věří, že by se mohla vrátit do hry v jarní části sezony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme