Obhájci titulu nebo ‚mistr spolehlivý‘. Německá Bundesliga začíná i se šesticí českých fotbalistů

Pátečním večerem startuje poslední velká evropská fotbalová soutěž. Zápasem Mönchengladbachu proti Leverkusenu začne nový ročník německé Bundesligy. Večerní souboj by mohl zajímat i tuzemské fanoušky, na hřišti by se totiž mohli objevit hned tři Češi, v čele s útočníkem hostů Patrikem Schickem.

Leverkusen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Kovář a Patrik Schick

Matěj Kovář a Patrik Schick | Foto: IMAGO sportfotodienst | Zdroj: Profimedia

18. května získali fotbalisté Leverkusenu premiérový titul v klubové historii, a navíc v uplynulé bundesligové sezoně ani jednou neprohráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport o startu německé Bundesligy

Z bundesligového prvenství se radovali také čeští fotbalisté Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář. Tým ze západu Německa chce úspěch zopakovat – i proto udržel jeho strůjce, kouče Xabiho Alonsa.

„Je na nás přísný, ale způsob, kterým se připravujeme na soupeře, je jedinečný. Přípravy máme dobře promyšlené a v každém zápase trefíme to, na co s připravujeme. Víme, kudy vede cesta k úspěchu,“ řekl během jarní části sezony Radiožurnálu Sport Patrik Schick.

Česká kolonie v modro-bílém

Bývalý útočník pražských Bohemians nebo Sparty bude mít po boku už jen jednoho krajana, brankáře Kováře. Další z Čechů Hložek už totiž obléká modro-bílý dres konkurenčního Hoffenheimu.

Hložek přestupuje do Hoffenheimu, stane se nejdražší posilou klubu. Do Leverkusenu putuje 18 milionů eur

Číst článek

Právě tým sídlící v městečku Sinsheim si zřejmě užije dost pozornosti českých fanoušků, kromě Hložka totiž podle Deníku Sport chce získat i stopery Martina Vitíka a Robina Hranáče. A už teď v klubu působí David Jurásek a Pavel Kadeřábek, který v Německu zahájí už svou desátou sezonu.

„Každý rok přivedou nového vlčáka, který se chce o mé místo poprat, ale já trenéra přesvědčím, že jsem lepší. Jak výkony na tréninku, tak během zápasu. Dočetl jsem se, že jsem mistr spolehlivý. To se snažím všem ukázat a klubu dát,“ popsal Kadeřábek Radiožurnálu Sport.

A prodrat se z lavičky do základní sestavy bude chtít i zbývající šestý Čech v Bundeslize, útočník Mönchengladbachu Tomáš Čvančara. Zápas jeho týmu proti úřadujícím šampionům z Leverkusenu, který otevře nový ročník německé ligy, začne v pátečních 20 hodin a 30 minut.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme