Vítězem mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu je tým z Jeseníku
V Mratíně u Prahy hledali nejlepší recept na bramborový salát. Na Mistrovství České republiky se utkalo 13 týmů z celé země. Porota hodnotila vůni, chuť, ale také naservírování, na kterém si soutěžící dávali velmi záležet.
„Salát, aby nebyl slepený, co nejvíc nadýchat. Neuplácávat ho, ale radši podebrat,“ zněla rada jednoho ze soutěžících.
Reportáž Věry Hájkové z Mistrovství České republiky ve výrobě bramborového salátu v Mratíně u Prahy
Jiná soutěžící zase do bramborového salátu přidává opravdu originální ingredienci, slaninu v čokoládě.
Vítězem na se stal už potřetí v řadě Martin Pánek z Jeseníku. Základem je podle něj uvařit brambory společně s mrkví a bílým vínem den předem. Místo vody je dobré dát silný hovězí vývar.
Martinův mistrovský Brambolát - rozpis na 10 porcí:
2 kg brambor
4 mrkve
1 žlutá cibule
1 červená cibule
3 šalotky
2 lahůdkové cibulky
5 sterilovaných okurek
1 červená kapie
4 slepičí vejce
8 křepelčích vajec
3 stonky řapíkatého celeru
2 jablka
6 lžic zeleného hrášku
4 lžíce majonézy
4 lžíce tatarské omáčky
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
med