Ve Zvíkovském Podhradí se soutěží o nejlepší pokrm z kapra
Kdo umí nejlépe připravit kapra - to se dozví návštěvníci 4. ročníku soutěže Český kapr ve Zvíkovském Podhradí na Písecku.
Zatímco minulé ročníky byly zaměřeny na kapra v moderní úpravě a využití této ryby v evropské kuchyni, letos se soutěží v pokrmech připomínajících kuchyni asijskou.
"Soutěží 14 finalistů, a to jak dospělých, tak juniorů. Jde v postatě o setkání uznávaných kuchařských celebrit a o setkání také těch mladých juniorů, kteří mají možnost vzájemně se setkat, popovídat si a vyměnit si zkušenosti," řekl ředitel hotelu, ve kterém se akce koná, Jindřich Židek
"Ti finalisté postoupili z korespondenční části, ve které bylo zhruba 30 přihlášek a z nich byli vybráni ti nejlepší."