Neděle bude v Táboře patřit gastronomickému festivalu Naše chutě
Zahrada kulturního domu Střelnice v Táboře hostí v neděli festival Naše chutě. Návštěvníci se tam mohou potkat s majiteli místních restaurací i farmáři z blízkého okolí, kteří představí svou produkci.
„Hlavním smyslem akce je napojit gastronomické provozy na malé ekofarmáře či biofarmám, kteří se vyskytují v okolí Tábora,“ vysvětluje pořadatel festivalu Jan Čulík.
Restaurace totiž suroviny dováží z druhého konce světa. „Kreveta nebo fík, který se pěstuje tisíce kilometrů daleko, tady nebude v nejlepší kvalitně. Proto si myslím, že je lepší si dát jablko, které bude vypěstováno 20 kilometrů od nás,“ myslí si pořadatel.
„Používání lokální surovin se stalo velkým trendem nejenom české, ale i světové gastronomie,“ dodává Jan Čulík.
Festival táborské gastronomie Naše chutě můžete navštívit tuto neděli od 11 hodin na zahradě společenského domu Střelnice.