V benešovské nemocnici si pacienti mohou půjčovat transportní sedačky

Pohyb pacientů v benešovské nemocnici usnadňují nové transportní sedačky. Jsou na několika odděleních a lidé si je mohou půjčovat na přesuny po nemocnici. Vozíky jsou na peníze, stejně jako v obchodech. Jsou v nich ale zabudovaná monitorovací zařízení, aby je lidé nekradli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benešovská nemocnice otevřela nové operační sály

Benešovská nemocnice otevřela nové operační sály | Foto: Karel Chlumec

„Vozíčky jsou určené pro klienty, kteří do nemocnice přijedou s pacientem s omezenou možností pohybu. Vozíčky slouží pro lepší pohyb po areálu,“ prozrazuje pracovnice nemocnice Jana Musilová.

Nemocnice zakoupila celkem patnáct vozíčků. „Postupně budou umístěny v chirurgickém a interním pavilonu, na gynekologii a také u onkologického oddělení,“ dodává Musilová s tím, že vozíček je na pětikoruny a desetikoruny.

Přehrát

00:00 / 00:00

V benešovské nemocnici natáčela Věra Hájková

„Šla jsem z chirurgie a všimla jsem si jich. Nejprve jsem zkoumala, co to vlastně je. Vozíčky považuju za úžasnou věc, je to výborný nápad,“ říká jedna z klientek. „Vozíček si půjčuji pro tatínka, který si zvrtnul kotník. Jsem ráda, že tady něco takového mají. Nevím, jak bych si s ním poradila,“ dodává další.

Nové transportní sedačky mají ušetřit práci také pracovníkům nemocnice. „Jsme rádi, že jsou k dispozici, klienti je mohou využít hned při příchodu,“ podotýká vrchní sestra z chirurgie Jana Pěkná.

S vozíčky je možné vyjet i ven z areálu a nemocného dovézt k lékaři od zaparkovaného auta. „Mají přizpůsobená kolečka a bezpečnostní prvky na nohy i na ruce,“ dodává Pěkná.

Věra Hájková, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme