Sparta teprve shání informace. Do kvalifikace LM vstoupí až v půli července

Fotbalisté Sparty by v této sezóně rádi uspěli v evropských pohárech. Ve 2. předkole Ligy mistrů se utkají s vítězem klání mezi estonskou Levadií Tallinn a La Fioritou ze San Marina. Do prvního zápasu ale zbývá více než měsíc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Los respektujeme, ale výsledek víme pár minut, takže zjišťujeme nejzákladnější informace,“ je i ze slov trenéra Sparty Vítězslava Lavičky znát, že nejde zrovna o nejslavnější týmy. Ať už postoupí kdokoli, měl by to být na úvod přijatelný protivník.

Levadia vznikla teprve v roce 1998, od té doby ale vyhrála v Estonsku už osm titulů. V evropských pohárech byla ovšem v hlavní fázi jen jednou. Proti La Fioritě je i tak velkým favoritem, sanmarinský tým totiž ještě nedokázal na této úrovni skórovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Los evropských pohárů sledoval reportér ČRo Mirko Vasić

Jasno o postupujícím bude nejpozději 9. července, a o týden později proti němu začne na domácím stadionu svoji cestu za účastí v Lize mistrů Sparta.

Soupeře pro 2. předkolo už znají i dva české týmy v Evropské lize. Liberec se pokusí zopakovat minulou sezónu, ve které se probil ze základní skupiny a vypadl až v jarní části soutěže s Alkmaarem.

Teď čeká Slovan na úvod MFK Košice s českým trenérem Radoslavem Látalem, proti kterému bude na druhé straně slovenský kouč Samuel Slovák.

Stejně jako Sparta se musí na dva možné soupeře připravovat i Mladá Boleslav, která bude hrát buď proti ázebajdžánské Gabale, nebo ji čeká Široki Brijeg z Bosny a Hercegoviny.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme