Chceme jít dál, chceme medaili, zní z české hokejové kabiny

Český hokejový tým pod Vladimírem Růžičkou postoupil do semifinále mistrovství světa. Kdyby se ale tak nestalo, tak by fanoušci podle staronového kouče zase nadávali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička | Zdroj: ČTK

„Máme perfektní fanoušky, kteří hokej strašně prožívají. Proto po každé prohře nebo špatném výkonu nadávají,“ uvědomuje si trenér Vladimír Růžička, že když nebude tým vyhrávat a mít úspěchy, bude česká veřejnost tradičně kritická.

To se po včerejšku hodně vyeliminovalo, kritika se přetavila ve chválu. Hokejisté dokázali, i když nutno říct s herními výkyvy, splnit vytyčený cíl. Podle kouče je světový šampionát vždy specifický, protože se fanoušci takzvaně nabalují.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chceme jít dál, chceme medaili, říká před semifinálovým utkáním s Finskem trenér české reprezentace Vladimír Růžička

„Mistrovství světa prožívají i fanoušci, kteří v sezoně na hokej nechodí nebo ho skoro nesledují,“ myslí si český trenér.

Podporu teď cítí výběr Vladimíra Růžička přes různé kanály, sociální sítě, fanouškovské vzkazy v médiích ale i třeba přímo na stadionu. Teď se boje o medaile přesouvají do Minsk areny. Pro tým nové prostředí a nové cíle.

„Dostali jsme se do semifinále, ale chceme dál, chceme medaili. Teď neexistuje nějaké uspokojení, musíme pokračovat dál,“ říká natěšený Vladimír Růžička.

„Po výkonech, které jsme předváděli ve skupině, je to skvělý pocit. Ale proč se spokojit se semifinále, když můžeme jít dál a máme šanci na úspěch,“ dodává nejproduktivnější český obránce Ondřej Němec.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme