Poražená, ale usměvavá. Jsem na sebe hrdá, říká Iveta Melzerová

Jako Iveta Benešová vyhrála dva tenisové turnaje, smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu a také třeba hodně důležitý fedcupový zápas v Německu. Jako Iveta Melzerová zatím sbírá pouze samé sportovní porážky. Od svého návratu po vleklém zranění nepřešla přes první kolo a stejné to bylo i teď na dvorcích Rolanda Garrose.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přes první kolo prošla i Iveta Benešová

Přes první kolo prošla i Iveta Benešová | Foto: Pavel Lebeda

"Hra Melzerová" uslyšela česká tenistka od doby, co se provdala, na grandslamu vůbec poprvé v kariéře, ale je dost možné, že také naposledy.

Chráněný žebříček, který pomáhá dlouhodobě zraněným při návratu na kurty, může využít už jenom na tři menší turnaje v sezoně, pak spadne hodně daleko za první stovku a na velké podniky jen tak nedosáhne. Sice by někde mohla dostat divokou kartu od pořadatelů, ale Iveta Melzerová, dívčím jménem Benešová, už se připravuje na konec kariéry. Drápat se zpátky, když navíc stále není úplně fit, po tom už ve svých jednatřiceti letech netouží.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ivetou Melzerovou mluvil v Paříži Jaroslav Plašil

"Kdyby mi bylo 20 nebo 25 let, tak bych měla větší hlad. Kariéru jsem měla dlouhou, let jsem odehrála hodně a život už vidím trochu jinak," říká Iveta Melzerová, která se vrátila na kurty po vleklém zranění zkraje této sezony po zhruba rok a půl dlouhé přestávce.

Zápas od té doby nevyhrála. Proč se tedy ještě rozhodla trápit své tělo a objíždět turnaje, když už má ve svém životě jiné priority?

"Chtěla jsem si vyzkoušet, jak bude tělo reagovat a jestli budu hladová, jestli budu chtít hrát challengery a začít zase odspoda. Byl to takový test. Chtěla jsem to dokázat sama sobě, nikomu jinému už nic dokazovat nemusím. Jsem na sebe hrdá, že jsem se ještě kousla a šla do toho znova," usmívá se Iveta Melzerová.

Tady na dvorcích Rolanda Garrose ji ještě fanoušci uvidí, zahraje si ženský debl s Petrou Cetkovskou a také mix se svým rakouským manželem Jürgenem, se kterým v roce 2011 vyhrála smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu.

A pak? "Nechte se překvapit," vzkazuje Iveta Melzerová. Života bez tenisu se ale neobává. "Já si vždycky něco najdu, toho se fakt nebojím!"

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme