Meteorologové varují před silnými bouřkami. Přicházet budou ze západu

Hydrometeorologický ústav varuje před silnými bouřkami. Nad Česko přicházejí postupně od západu. Nebezpečné budou bouřky hlavně v Čechách a na Vysočině, kde má od odpoledne silně pršet a občas se objeví i kroupy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřka (ilustrační foto)

Bouřka (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Odpoledne se budou v Čechách od západu postupně vytvářet četné bouřky, které budou ojediněle intenzivní s přívalovými srážkami kolem 50 milimetrů, kroupami a nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu.

„Nejsilnější bouřky očekáváme odpoledne v pásu, který se bude táhnout od Ústeckého kraje na jih, později odpoledne a večer očekáváme nejsilnější bouřky na Vysočině a ve východních Čechách,“ dodává meteorolog Pavel Borovička. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 27 až 31 stupni.

Na sobotu očekávají meteorologové polojasno až oblačno, místy přeháňky a bouřky. Ojediněle se mohou vyskytnout i intenzivní bouřky s kroupami a srážkovými úhrny kolem 40 milimetrů. Teploty se budou pohybovat od 22 do 26 stupňů.

Polojasno by mělo být i v neděli. Na Moravě a ve Slezsku se místy mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty meteorologové očekávají opět mezi 22 až 26 stupni.

Výstraha před deštěm | Foto: Český rozhlas

ČRo, Jakub Šídlo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme