Basketbalisté Nymburka útočí na jedenáctý titul a rekord v neporazitelnosti

Deset titulů v řadě už vybojovali basketbalisté Nymburka, jedenáctý mohou přidat večer. Ve finálové sérii Mattoni NBL totiž Středočeši vedou nad Prostějovem 2:0 na zápasy. Pokud zvítězí i před domácím publikem, přidají k zisku prvenství ještě jeden rekord.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve finále basketbalové Mattoni NBL vede Nymburk nad Prostějovem 1:0 na zápasy

Ve finále basketbalové Mattoni NBL vede Nymburk nad Prostějovem 1:0 na zápasy | Zdroj: ČTK

Nymburští basketbalisté totiž v letošním ročníku nenašli přemožitele. Naposledy na ligových palubovkách poznali hořkost porážky v prosinci 2012, kdy neuspěli v Děčíně.

Následných 56 zápasů už hráči stále ještě desetinásobného českého šampiona zvedali ruce nad hlavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finálovou sérii basketbalistů sleduje Pavel Petr

Na křídle hrající Vojtěch Hruban má proto jasno, co od večerního zápasu očekává: „Chceme vyhrát titul a zůstat neporažení.“

Prostějov nemá proti obhájci titulu co ztratit. Ani domácí se ale nebojí nervozity z prvního mečbolu, který mají na své straně.

„Jako tým nemáme důvod být nervózní. Celou ligovou sezonu jsme prošli bez sebemenšího zaváhání, většinu zápasů jsme měli pod svou kontrolou. Pokud budeme hrát jako během roku, tak nemám strach, že bychom sérii neukončili v nejkratším možném termínu,“ říká pivot Petr Benda.

Opora Nymburka vidí největší přednost Prostějova v tom, že má výborné střelce z delší vzdálenosti. „Také z toho po většinu sezony těžili. Je ale pravda, že v semifinálové sérii s tím měli trochu problémy,“ dodal Benda.

Basketbalisté Nymburka kráčí za titulem, i bez zraněného Radoslava Rančíka

Číst článek

Hanáci v předchozích dvou finálových zápasech drželi s favoritem krok pouze v prvním poločase. O to větší motivaci Prostějovští mají Nymburk zaskočit.

„Zejména pro nás - mladé hráče – je každý zápas proti Nymburku motivací. Bylo to tak i loni, kdy jsme už neměli síly. Na takovéhle zápasy je snadné se namotivovat,“ uvedl prostějovský pivot Ondřej Kohout.

Třetí zápas finálové série začíná ve 20 hodin.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme