Silný vítr lámal stromy na jihu Moravy. V Brně nejezdily vlaky

Desítky výjezdů mají za sebou hasiči v Jihomoravském a Zlínském kraji. Silný vítr vyvrací stromy a láme větve. Na několika místech stromy dočasně zablokovaly silnice. U Brna spadly na dráty vysokého napětí, podobně na Hodonínsku. U Brna poškodily trakční vedení, což omezilo i vlakvou dopravu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silný poryv větru ulomil několik velkých větví stromů v Bezručových sadech v Olomouci

Silný poryv větru ulomil několik velkých větví stromů v Bezručových sadech v Olomouci | Zdroj: ČTK

Na celém území kraje odklízeli hasiči stromy a větve spadlé na vozovku nebo na zaparkovaná auta a skútr, nikdo ale nebyl zraněn.

V Brně-Židenicích rozebírají starý komín, ze kterého pod náporem větru odpadly kusy zdiva.

Severovýchod Moravy a Slezska zasáhnou vydatné deště. Silný vítr ohrozí i východ Čech

Číst článek

„Pády stromů, které nám doposud hlášeny na komunikace, tak buďto zcela zastavili nebo omezili provoz,“ upozornil mluvčí zlínských krajských hasičů Libor Netopil.

Stromy zkomplikovaly vlakovou dopravu mezi stanicemi Brno a Brno-Chrlice, kde spadly na trakční vedení. Dálkové vlaky musely České dráhy odklonit. Regionální vlaky nahradily autobusy.

Polámaný strom | Foto: Ladislav Bába

Naštěstí není zásahů tolik, aby je hasiči nestíhali řešit. „Většinou jejich odstranění hasiči proběhlo velmi rychle, takže znovu se ta dopravní situace na té daní komunikaci lepší,“ dodal Netopil.

Spadlý strom zablokoval silnici například v Bukovince na Blanensku, hasiči ale odstraňovali stromy z cest na různých místech kraje.

Ve spolupráci e energetiky odklízeli stromy spadlé na dráty vysokého napětí v Brně i ve Vacenovicích na Hodonínsku.

Meteorologové varují Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj před povodněmi, hlavně povodí řek Bečvy, Olše a horní Moravy.

Výstraha před deštěm | Foto: Český rozhlas

Vlasta Gajdošíková, Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme