Budu nervózní, ale nezblázním se, říká před premiérou Jaroslav Špaček

Dnes se hokejová reprezentace poprvé představí pod staronovým trenérem Vladimírem Růžičkou. Svoji premiéru na lavičce národního týmu má ale před sebou také olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa Jaroslav Špaček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Špaček, asistent trenéra hokejové reprezentace

Jaroslav Špaček, asistent trenéra hokejové reprezentace | Zdroj: ČTK

„Určitě budu trošku nervózní. Postavit se na lavičku národního týmu je snem každého trenéra. Bude to debut, ale nezblázním se,“ přiznává čtyřicetiletý asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček.

S hlavním koučem Vladimírem Růžičkou už si jasně vyjasnil svoji roli u týmu. „Na starost budu mít obránce a naši obrannou hru. Budu sledovat, jak soupeř reaguje a jak my reagujeme na něj. S Ondrou Weissmannem pak budeme předávat informace hlavnímu trenérovi,“ říká Špaček.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jaroslavem Špačkem mluvil reportér Českého rozhlasu František Kuna

S Vladimírem Růžičkou získal zlato v Naganu a 17 sezon hrál v NHL. „Nějaké zkušenosti mám. Musím s nimi pracovat a zkusit je předat hráčům. Bude tam hodně videa, ale jde spíš o to, aby mě hráči respektovali,“ uvědomuje si Růžičkův asistent.

Realizační tým české reprezentace samozřejmě řeší, co by mělo českému hokeji prospět v budoucnu. „Musíme tým dobře poskládat na Euro Hockey Tour i na mistrovství světa. Omlazení, které by mělo přijít, bude jen ku prospěchu věci,“ říká Špaček.

Hokejová reprezentace zahájí přípravu na MS proti Dánsku, znovu pod Růžičkou

Číst článek

Ví také, že je rozdíl mezi prací v klubu a u národního výběru. „V Plzni je to dlouhodobá práce. Když hráči přijedou k reprezentaci, máme z nich za 14 dní vyždímat, co se dá. Musíme také respektovat druhé a věřit v jejich práci,“ srovnává asistent trenéra reprezentace i hokejové Plzně.

Svou premiéru v roli asistenta reprezentačního trenéra bude mít Jaroslav Špaček dnes večer. První přípravný zápas národního týmu před mistrovstvím světa, duel v rámci Euro Hockey Challenge v Děčíně proti Dánsku, začíná v 18 hodin.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme