Nové díly Červeného trpaslíka se začnou natáčet v říjnu, potvrdil spoluautor britské sci-fi

Fanoušci kultovního sitcomu Červený trpaslík se můžou těšit na novou sérii. Spoluautor britské sci-fi parodie Doug Naylor nedávno potvrdil, že se nové díly začnou natáčet v říjnu. Na obrazovkách by se epizody měly objevit na podzim příštího roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filmový pás

Filmový pás | Foto: stock exchange

Kouzlo Červeného trpaslíka je ve spojení typologie výrazných postav a britského humoru.

Dnes padesátiletý herec Craig Charles se stále mladistvě nevinným obličejem představuje laxního rebela Davida Listera.

Jako poslední žijící člověk ve známém vesmíru náhodou přežil katastrofu, když byl kvůli porušení disciplíny za trest hibernovaný a v daleké budoucnosti znovu probuzený.

Přehrát

00:00 / 00:00

O seriál Červený trpaslík se zajímal Jan Prokeš

Společnost mu na opuštěném kosmickém korábu dělá posmrtná napodobenina neboli hologram zemřelého technika Arnolda Rimmera. Břídil s velkými ambicemi zavinil před dávným časem smrt vlastní i zbývajících stovek členů posádky.

Povedenou sestavu doplňují marnivý humanoid s kočičími předky zvaný Kocour, zmatený palubní počítač s proměnlivým pohlavím Holly a inteligentní neurotický robot s hranatým tělem Kryton.

Seriál Červený trpaslík se jmenuje podle kosmické lodi charakteristické barvy. Poprvé byl vysílán v roce 1988 a vychází z rozhlasových skečů.

Osobitý humor seriálu spojuje přízemní hádky o malichernostech s heroickými střety a souboji s vesmírnými kreaturami, zákeřnými kyborgy a replikanty.

České povaze je břitký humor zjevně blízký. Svědčí o tom pravidelná setkání fanoušků seriálu, takzvané Trpaslicony, kterých se účastní i čeští dabéři.

Jan Prokeš, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme