Sportovec uspěl v nejtvrdším závodě na světě, stříbro si odvezl z Izraele

Petr Mejzlík z Třebíče se umístil v závodě IsraMan. Ve své kategorii získal druhé místo. Přitom IsraMan patří mezi nejtvrdší soutěže světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavání (ilustrační foto)

Plavání (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Závodníci musí zvládnout 3,8 kilometru plavání v Rudém moři, 180 kilometrů s extrémním převýšením na kole a maratonský běh.

„Prostě jsem si tam jel ten závod zajet,“ takhle jasně a stručně říká Petr Mejzlík, proč se rozhodl zúčastnit jednoho z nejtvrdších závodů planety. Trochu ho prý zlákali i kamarádi.

Přehrát

00:00 / 00:00

S úspěšným sportovcem natáčel Michal Malý

„Řekli mi, ať si tam jedu zazávodit, že to je moc pěkné prostředí, moc pěkný závod, sice těžký, ale pěkný,“ říká.

Petr Mejzlík nedávno přestoupil do kategorie nad 55 let a to byl jeho další motiv. Závodil jako jeden z nejmladších v téhle kategorii a byl plný síly. Navíc loni na podzim také poctivě a tvrdě trénoval.

„Přes zimu jsem vždycky měl devadesát kilo, tak jsem si říkal, zkusím váhu srazit, aby se s ní dalo závodit, nakonec jsem se dostal na sedmdesát pět, čemuž jsem ani sám nevěřil,“ popisuje.

V izraelském Ejlatu byl Petr Mejzlík připravený na nejhorší.

„Říkají, že je to jeden z nejtěžších Ironmanů na světě, kvůli převýšen íu cyklistiky, které je 3400 metrů. Tam se vyjede deset kilometrů do hor, ale když jsem se podíval na tachometr, měl jsem průměr čtrnáct," popisuje.

Z kola se přechází rovnou na maraton, pak následuje plavání v Rudém moři. Žraloků se prý ale nebál. „Ti nás neohrožovali, viděl jsem při závodě i velké krásné medúzy, ale to nebyly ty nebezpečné, co vás požahají,“ dodává.

Jediné na co si Petr Mejzlík skutečně stěžoval, byla příliš vysoká slanost vody.

Na trati strávil celkově 13 hodin, 33 minut a 56 sekund.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme