Páteční filmové hity a superhrdinská neděle. V Česku začíná vysílat Warner TV, na streamu bude Max

V Česku bude od 2. dubna vysílat nový televizní kanál Warner TV | Zdroj: Warner Bros. Discovery

V úterý v Česku začne vysílat nový bezplatný televizní kanál Warner TV. Jeho program budou tvořit filmy a seriály z katalogu společnosti Warner Bros. Discovery. Ta vedle toho oznámila, že od 21. května v Česku a na Slovensku spustí svou rozšířenou streamovací platformu Max, kde budou vedle současné nabídky HBO Max k vidění i sportovní přenosy včetně blížící se olympiády v Paříži.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Warner TV bude součástí bezplatného televizního vysílání a program bude zčásti tematický: úterky budou patřit sci-fi (např. Westworld či Beetlejuice), pátky filmovým hitům (Purpurová barva, Madisonské mosty, Zrodila se hvězda) a neděle superhrdinským příběhům (v dubnu a květnu postupně Batmanovi a Supermanovi).

V úterý 2. dubna zahájí večerní vysílání sci-fi klasika 2001: Vesmírná odysea v režii Stanleyho Kubricka, a na to pak naváže Blade Runner. Seriálovou produkci zastoupí v odpoledních hodinách třeba Super drbna nebo Smallville, večer pak Uklízečka a Roswell: Nové Mexiko.

Matt Smith v druhé řadě seriálu Rod draka | Zdroj: Warner Bros. Discovery

Platforma Max bude spolu s Českem a Slovenskem spuštěna na konci května i v dalších zemích střední a východní Evropy, ve Skandinávii a zemích Pyrenejského poloostrova. Start ve Francii, Polsku, Nizozemsku a Belgii má následovat brzy poté.

Streamovací služba bez zavedené značky HBO v názvu funguje v USA a v Latinské Americe od května loňského roku a vedle stávajícího obsahu HBO Max nabízí navíc reality show a dokumenty z produkce Discovery a přímé sportovní přenosy z Eurosportu.

Zkáza rodu draka. Pokračování Hry o trůny vrací krvavý příběh Západozemí na začátek občanské války

Číst článek

K původní seriálové tvorbě HBO a Max, do níž spadá třeba krimi Temný případ nebo satirický Bílý lotos, letos přibude druhá sezona fantasy Rod draka, špionský thriller Sympatizant, komedie Franšíza nebo na velkofilmy navazující Tučňák, Duna: Proroctví a Vítejte v Derry – To Stephena Kinga.

Max bude dostupný ve dvou základních plánech: Standard a Premium. V rámci dražšího plánu se bude možné souběžně dívat až na čtyřech zařízeních místo dvou a také si stáhnout až 100 filmů nebo seriálových epizod a sledovat je offline.

K oběma balíčkům si pak bude možné zakoupit doplněk Sport, který dá předplatitelům přístup k přenosům z tenisových grand slamů, závodů cyklistické Grand Tour či šampionátů v zimních sportech. Ke sledování pařížské letní olympiády ale sportovní nadstavba potřeba nebude. 

Stávajícím předplatitelům HBO Max bude služba Max dostupná automaticky.

V nabídce HBO Max najdete například i nový muzikál Wonka s Timothéem Chalametem (vlevo) a Hughem Grantem | Zdroj: Vertical Ent.

Warner Bros Discovery v Česku provozuje 18 placených lineárních televizních kanálů (např. Discovery, Eurosport 1 a 2, Cartoon Network, CNN, Animal Planet, HBO a Cinemax) a streamovací platformu HBO Max.

Vedle toho jsou v tuzemsku dostupné a lokalizované zahraniční SVOD platformy Netflix, Prime Video, Disney+, SkyShowtime a Apple TV+. Z tuzemských služeb patří k těm největším KVIFF.TV, DAFilms a Edisonline.

Své vlastní streamovací platformy mají také televizní stanice Nova (Voyo), Česká televize (iVysílání) a Prima (Prima+) nebo Filmová akademie múzických umění (FAMU Films).

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme