‚Emily v Paříži v Římě nemá smysl‘. Macron by si přál, aby se hrdinka seriálu vrátila do Paříže

Hrdinka seriálu Emily v Paříži by se podle francouzského prezidenta Emmanuela Macrona měla vrátit z Říma do Paříže. Její pobývání v italském hlavním městě v poslední řadě snímku americké internetové televize Netflix podle něj nedává smysl. Macron to řekl listu Variety. „Budeme tvrdě bojovat. A požádáme je, aby zůstali v Paříži! ‚Emily v Paříži‘ v Římě nemá smysl,“ uvedl francouzský prezident.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci seriálu Emily in Paris pózují na fotografii k evropské premiéře 4. série v Římě

Herci seriálu Emily in Paris pózují na fotografii k evropské premiéře 4. série v Římě | Foto: Remo Casilli | Zdroj: Reuters

Ve čtvrté řadě seriálu se americká expatka Emily v podání herečky Lily Collinsové přestěhuje kvůli práci z Paříže do Říma. Úspěch seriálu, jehož první díly Netflix uvedl v čase pandemie covidu-19, byl takový, že se v poslední řadě objevila i Macronova manželka Brigitte.

Macronova žena Brigitte (vpravo) | Zdroj: Reuters

„Byl jsem na ni velmi pyšný a ona z toho měla velkou radost. Je tam jen pár minut, ale myslím, že ji to bavilo,“ řekl Macron k účinkování své ženy. Dodal, že snímek je podle jeho názoru dobrou reklamou pro Francii.

Seriál si získal fanoušky idealizovanou a romantizovanou verzí života v Paříži. Kritici mu vyčítají, že se často málo podobá realitě života v hlavním městě Francie a opomíjí chudší části Paříže. Podle některých Francouzů je povrchní a plný klišé o jejich zemi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme