SOUTĚŽ: Zeď mlčení. Vyhrajte nový román oceňovaného islandského autora krimi

Nesporný král islandského thrilleru – tak tituluje britský deník The Guardian spisovatele Arnaldura Indriðasona. Tento týden si v pravidelné knižní soutěži webu iROZHLAS.cz můžete zahrát o jeho nový román Zeď mlčení.

KNIŽNÍ SOUTĚŽ Reykjavík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Když je za zdí suterénu nalezena za podivných okolností lidská kostra, je to pro obyvatele domu v Reykjavíku šok. Zdá se, že zde byla před desítkami let zazděna oběť vraždy. Kdo je však ona oběť? A jaký zločin tu byl spáchán?

Obálka knihy Zeď mlčení | Zdroj: Nakladatelství MOBA

Policie je bezradná. Nálezu totiž neodpovídá žádná z pohřešovaných osob. Do případu se zaplete také penzionovaný detektiv Konráð, jemuž mladší kolegové příliš nedůvěřují.

Domnívají se, že jim Konráð při dřívějším vyšetřování zatajil důležité informace. Konráð ale neústupně pokračuje ve vyšetřování na vlastní pěst.

Nejznámější a komerčně nejúspěšnější islandský spisovatel Arnaldur Indriðason se může pochlubit výjimečným rekordem. Dva roky po sobě se totiž stal laureátem Ceny za severský kriminální román.

Vedle toho je také držitelem vysoce respektované a světově proslulé ceny CWA Gold Dagger Award pro nejlepší kriminální román roku v anglickém jazyce. Celkem se prodalo více než 14 milionů výtisků jeho knih ve 40 jazycích.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

Za Severní blata obdržel prestižní cenu Glasnyckel. Román byl následně zfilmován a získal hlavní cenu na filmovém festivalu v Karlových Varech.

Knihu Zeď mlčení vydalo nakladatelství MOBA v českém překladu Tomáše Butala.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 5 románů Zeď mlčení, napište nám až do tohoto pátku 18. října do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Jak se jmenuje herec, který ztvárnil hlavní roli ve filmové adaptaci románu Severní blata?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme