Americká kapela Queens of the Stone Age na Colours of Ostrava nevystoupí, nahradí ji Tom Morello

Americká kapela Queens of the Stone Age na Colours of Ostrava ze zdravotních důvodů nevystoupí. Jednu z hlavních hvězd letošního programu nahradí kytarista, zpěvák a držitel ceny Grammy Tom Morello. V úterý to řekl dramaturg akce Filip Košťálek. Loni festival rušil dva headlinery. Ze zdravotních důvodů nevystoupila britská zpěvačka Ellie Gouldingová. Nigerijský zpěvák Burna Boy nedorazil také, zdůvodnil to poruchou letadla.

Ostrava (Aktualizováno: 16:19 9. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Colours of Ostrava

Na letošním ročníku Colours of Ostrava nevystoupí americká kapela Queens of the Stone Age | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Kapela Queens of the Stone Age zrušila zbylý červencový program. Zdravotní problémy postihly zpěváka Joshe Hommese, který loni prodělal léčbu rakoviny. Kapela ve svém prohlášení uvedla, že se okamžitě musí z Evropy vrátit do USA, kde se Hommes podrobí operaci. Kromě koncertu v Ostravě zrušili hudebníci osm dalších vystoupení.

„Tahle smutná zpráva postihla i další festivaly, okamžitě jsme na ni zareagovali a oslovili nejrůznější možné interprety. Nakonec přivedeme hudebníka, kterého jsme původně zamýšleli na příští ročník,“ uvedl Ondřej Bambas z marketingového týmu festivalu.

Podle magazínu Rolling Stone je Tom Morello 18. nejlepší kytarista historie. Je také členem Rokenrolové síně slávy a držitelem dvou cen Grammy. V minulosti působil v kapelách Rage Against the Machine a Audioslave. Je znám také pod svým alter egem The Nightwatchman.

Pokud ale někteří návštěvníci kupovali vstupné hlavně kvůli zrušené kapele, pořadatelé jim nabízejí vrácení peněz. „Majitelům středečních jednodenních vstupenek nabízíme možnost vrácení vstupného. Prostřednictvím předprodejní sítě GoOut nebo e-mailem na adresu informace@colours.cz. Refundace se vztahuje pouze na jednodenní vstupenky na 17. července,“ uvedl Bambas.

Umělecká ředitelka festivalu Zlata Holušová uvedla, že domluvit vystupující, zejména pak headlinery jako Queens of the Stone Age, je dlouhodobý proces.

Hluk na krátkých hudebních akcích nelze limitovat, tvrdí ministerstvo. Jeho vnímání je subjektivní

Číst článek

„Dramaturgii každého ročníku skládáme pečlivě více než rok dopředu. Ztráta důležité kapely letošního programu nás velmi zarmoutila, ale díky práci našeho týmu jsme mohli během velmi krátké chvíle potvrdit hudebníka, který věřím potěší jak fanoušky Joshe Homma a jeho party, tak osloví nové posluchače,“ uvedla.

Kapela Rage Against the Machine se naposledy kvůli covidu do Prahy nedostala a indicie, že by se vrátila na pódia, podle Holušové nejsou. „Proto jsem šťastná, že si některé z ikonických skladeb budeme moct připomenout právě v podání jednoho z nejlepších kytaristů světa,“ doplnila.

Problémy s chybějícími hvězdami pořadatelé řešili i loni. Nejprve zrušili vystoupení zpěvačka Ellie Gouldingová, které lékař nedoporučil let a koncert v Ostravě. Místo ní se do programu na poslední chvíli dostala česká kapela Chinaski.

Nevystoupil ani nigerijský zpěvák Burna Boy, který to zdůvodnil poruchou na svém soukromém letadle. Podle vyjádření jeho manažerů šlo o problém s motorem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme