Karlovarský filmový festival letos ‚švihá bičem‘. Cenu převezme herečka Daniela Kolářová

Karlovarský filmový festival ocení herečku Danielu Kolářovou. Cenu v podobě křišťálového glóbu převezme na slavnostním zakončení od prezidenta přehlídky Jiřího Bartošky. Podle Bartošky si ocenění zaslouží za výjimečné výkony nejen ve filmech a seriálech. První část programu 57. ročníku představili pořadatelé v úterý.

Praha/Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odhalení plakátu na tiskové konferenci k 57 ročníku MFFKV

Odhalení plakátu na tiskové konferenci k 57 ročníku MFFKV | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Na samotě u lesa, Léto s kovbojem nebo Vratné lahve. To jsou některé ze snímků, ve kterých si zahrála Daniela Kolářová. Ta debutovala před kamerou už na konci šedesátých let. Festivalovým divákům oceněnou herečku připomenou v komedii Kulový blesk. Cenu prezidenta převezme na slavnostním zakončení filmového festivalu. 

3:08

Zarazilo nás, jak moc je festival neekologický. Třídit odpad je to nejmenší, říká autorka otevřeného dopisu

Číst článek

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary v tiskové zprávě uvádí, že letos připomene tvorbu japonského režiséra Jasuza Masumury. Nabídne divákům jedenáct jeho snímků, například Zpověď manželky (1961) nebo Tetování (1966). Masumura proslul sebevědomým bořením hranic mezi uměním a komercí. 

57. ročník karlovarského filmového festivalu také představí kolekci íránských filmů z posledních čtyř let. Dokumentují výbušnou kreativitu navzdory komplikovaným životním i tvůrčím podmínkám autorů. Do kolekce festival zařadil filmy Bez konce, Trnovník, Zapata a další.

Mezinárodní karlovarská přehlídka bude promítat v premiéře digitálně restaurovaný snímek režiséra Evalda Schorma s názvem Každý den odvahu. Film patří k zásadním titulům československé nové vlny.

Letošní vizuál k festivalu je minimalistický, složený ze čtyř barevných čar. Připravilo ho Studio Najbrt. Přehlídka začne 30. června a potrvá do 8. července.

Martin Hrnčíř, ale Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme