Soud povolil reorganizaci zadlužené televize Barrandov. Dokončena bude do osmnácti měsíců

Městský soud v Praze ve středu povolil reorganizaci zadlužené společnosti Barrandov Televizní Studio, která provozuje televizi Barrandov. Reorganizace by měla být dokončena během dvanácti až osmnácti měsíců. Uvedli to zástupci televize v tiskové zprávě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TV Barrandov

Podle zástupců Barrandova je reorganizační plán předjednaný s věřiteli (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Reorganizační plán počítá s úvěrem od investora, díky němuž bude možné vypořádat restrukturalizované pohledávky věřitelů, a také s kapitálovým vstupem investora, který umožní pokračování provozu televize.

Společnost nedávno ovládl podnikatel Jan Čermák, který postupně od dřívějšího majitele Jaromíra Soukupa získal 99 procent akcií. Barrandov TS v návrhu reorganizace uvedlo, že má více než 90 věřitelů a závazky po lhůtě splatnosti delší než tři měsíce ve výši 700 milionů korun.

Soukup svými pořady šetřil a zároveň poškodil jméno televize Barrandov, hodnotí mediální expert

Číst článek

Reorganizační plán je podle zástupců Barrandova předjednaný s věřiteli. Hlasovali pro něj věřitelé reprezentující 73 procent všech pohledávek, mimo jiné Czech Digital Group, České Radiokomunikace nebo společnosti Gomanold, IMP, Zaccario a několik firem spojených s Jaromírem Soukupem.

Dalším krokem bude podle mluvčí Barrandova Kristýny Synáčové schůze věřitelů svolaná na začátek prosince, kde se bude hlasovat o znaleckém posudku na majetek společnosti, následně budou věřitelé hlasovat o reorganizačním plánu.

„Věříme, že jsme na dobré cestě k očištění a celkové stabilizaci televize, což nám umožní soustředit se na další programový rozvoj,“ uvedla Andrea Geyer, výkonná ředitelka společnosti Empresa Media, která Barrandov TS majoritně vlastní.

Barrandov TS v současnosti vysílá televizní programy TV Barrandov, Krimi Barrandov a Kino Barrandov, které měly v dubnu podle měření Asociace televizních organizací podíl na sledovanosti 2,2 procenta mezi diváky staršími 15 let. Empresa Media vedle provozu Barrandov TS vydává časopisy Týden, Sedmička, Interview a Instinkt.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme