Prague Food Festival láká do Královské zahrady Pražského hradu milovníky jídla
Steaky z bizona, pečeného holuba nebo kaštanový dezert s višněmi a další delikatesy můžou návštěvníci až do neděle ochutnat v Královské zahradě Pražského hradu. Právě tam totiž dnes začal desátý ročník Prague Food Festivalu.
Fronty se u stánků restaurací začaly tvořit chvíli po otevření festivalu pro návštěvníky.
„Jsem tady potřetí, se synem. Líbí se to dospělým i dětem, takže jsem spokojená, že se o nic nemusím starat,“ řekla Dita stojící u japonské restaurace. „Už jsme ochutnali tataráčky, suši, miniburgery a asi se pak dětsky přesuneme k něčemu sladkému,“ dodala.
Královská zahrada Pražského hradu patří do neděle milovníkům jídla. Prague food festival navštívila i Pavla Lioliasová
Na festivalu mohou lidi ochutnat i menu inspirované dobou Karla IV.
„Maso, zvěřina se sladkou perníkovou omáčkou, předkrm candát a raci, kteří se tou dobou také běžně jedli. Dezert je takový moderněji pojatý, ale je to na bázi ovoce a ječmene,“ popsal člen Národního týmu kuchařů a cukrářů Tomáš Pop.
Prague Food Festival potrvá až do neděle. V Královské zahradě Pražského hradu můžou jeho návštěvníci ochutnat delikatesy z 22 restaurací, které patří do výběru Grand Restaurant 2016.