Čtrnáct japonských středoškoláku skončilo po konzumaci „superpálivých“ chipsů v nemocnici. Výrobce, který před jejich konzumací sám varuje, vydal prohlášení, ve kterým se zákazníkům omlouvá za potíže.
Chipsy s názvem Hot Chip Challenge se staly předmětem zájmu mládeže, která se natáčí při snaze o jejich konzumaci a videa pak zveřejňuje na sociálních sítích, hlavně na tiktoku.
Slovo chipokalypsa v posledních dnech zaplavilo novozélandské sociální sítě. Lidé se bojí, že kvůli špatné úrodě přijdou na Vánoce a Silvestra o bramborové lupínky.
Celkem 60 hasičů v noci likvidovalo požár továrny na chipsy v Děbolíně na Jindřichohradecku. Oheň zasáhl celou střechu. Na místo přijelo 20 vozů z Jindřichova Hradce a také z Českých Budějovic. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu a v ranních hodinách pokračují už jen dohašovací práce.
Obyvatelé Nehvizd u Prahy řadu měsíců obtěžuje údajný zápach z tamní výrobny zeleninových chipsů. Ta přitom provoz zatím jen testuje a tvrdí, že se ze strany městyse jedná o účelovou likvidaci podnikatelského záměru.
Bramborové lupínky už jíme 160 let. Pro někoho je to pochoutka, bez které si neužije sledování filmů v televizi, jiní chipsy považují za přesolenou pochutinu nasáklou tukem. První tenké bramborové plátky prý zákazníkovi naservírovali v luxusní hotelové restauraci v americkém státě New York právě 24. srpna 1853.
V jedné ruce sáček s popcornem, v druhé ruce kola. Tak si řada především mladých lidí představuje ideální návštěvu kina. Na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale je ovšem vstup do sálu s podobnými laskominkami zakázán.