Inspekce zakázala pražské firmě vyrábět saláty

Státní zemědělská a potravinářská inspekce dnes pražské firmě Lahůdky-Palma zakázala výrobu všech lahůdkových salátů. V jednom z nich laboratorní testy prokázaly přítomnost nebezpečné bakterie listeria. Zákaz se vztahuje také na další výrobky vyráběné ze stejných rizikových surovin jako tyto saláty, řekl mluvčí Inspekce Ivo Klemeš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Bakterii listeria monocytogenes obsahoval podle laboratorních testů Pochoutkový salát s dobou použitelnosti do 17. prosince vyrobený v provozovně na Reinerově ulici v Praze 6. U firmy Lahůdky-Palma odebrali inspektoři také Hermelínový salát a Bramborový salát, které při laboratorních rozborech obstály.

Speciální kontroly zaměřené na výskyt listerie provádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce společně s hygieniky a Státní veterinární správou od pondělí. Do včerejška inspektoři zkontrolovali 41 výrobních provozů, 50 obchodů a odebrali 37 vzorků k rozborům do laboratoří.

Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme