Strýcová poslední zápas kariéry prohrála. V New Yorku končí ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry

Tenistka Barbora Strýcová sehrála poslední utkání kariéry. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně ukončila rozlučkové turné prohrou ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry na US Open, kde nestačila po boku Mexičana Santiaga Gonzáleze na japonsko-chorvatský pár Ena Šibaharaová, Mate Pavič 4:6, 6:7.

New York (Aktualizováno: 21:00 5. 9. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová sehrála poslední utkání na profesionálních okruzích

Barbora Strýcová sehrála poslední utkání na profesionálních okruzích | Foto: Andrew Ong | Zdroj: ČTK / AP

Bývalá světová jednička ve čtyřhře Strýcová ukončila kariéru kvůli těhotenství v roce 2021. Po narození syna Vincenta se vrátila letos v dubnu na krátkodobé turné. Zúčastnila se turnajů v Madridu, Římě, Birminghamu, Eastbourne i grandslamového Wimbledonu, kde vyhrála stejně jako v roce 2019 s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej titul ve čtyřhře. S domácími diváky se rozloučila během srpnového Prague Open.  

Šel si koupit kafe, tak jsme ho odchytli, říká Strýcová o fotce s legendou NBA. Poslední zápas si užila

Číst článek

Strýcová definitivně uzavřela kariéru na US Open. Na posledním grandslamovém turnaji sezony vypadla v 1. kole dvouhry s Estonkou Kaiou Kanepiovou a další působení s Markétou Vondroušovou ve čtyřhře zhatily před osmifinále zdravotní potíže její spoluhráčky.

Na okruhu WTA získala Strýcová dva tituly ve dvouhře a 32 ve čtyřhře. Šestkrát triumfovala v týmovém Fed Cupu a po boku Lucie Šafářové vybojovala také bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016. Ve dvouhře jí patřilo nejlépe 16. místo, na grandslamu se dostala nejdále do semifinále Wimbledonu před čtyřmi lety.

Česko-mexický pár zahájil úterní utkání proti Šibaharaové s Pavičem lépe a vedl v prvním setu 3:1. Od té doby však Strýcová s Gonzálezem uhráli jen jednu hru a úvodní sadu po 34 minutách ztratili. Ve druhém setu si oba páry držely servis až do zkrácené hry. Ve vyrovnané koncovce se Strýcové a Gonzálezovi podařilo odvrátit jeden mečbol, druhý však už soupeři využili.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Pavič, Šibaharaová (Chorv./Jap.) - González, Strýcová (Mex./ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme