Paříž jako rozlučka s kariérou. Murray po olympijských hrách ukončí profesionální kariéru

Britský tenista Andy Murray po příjezdu do Paříže potvrdil, že turnaj na olympijských hrách bude jeho posledním vystoupením v kariéře. Sedmatřicetiletý hráč získal tři olympijské medaile, vedle zlatých z dvouhry v Londýně 2012 a v Riu o čtyři roky později má ještě stříbro z mixu.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray oznámil, že po olympijském turnaji v Paříži ukončí kariéru

Britský tenista Andy Murray oznámil, že po olympijském turnaji v Paříži ukončí kariéru | Foto: Claudia Greco | Zdroj: Reuters

„Olympiáda v Paříži bude mým posledním tenisovým turnajem. Pokaždé, když jsem hrál za Británii, to byly nezapomenutelné týdny a jsem extrémně hrdý na to, že to zažiju ještě jednou, naposledy,“ uvedl Murray na síti X. Turnaje v antukovém areálu Rolanda Garrose začnou v sobotu 27. července.

Bývalý první hráč světového žebříčku, který do loňska spolupracoval s trenérem Ivanem Lendlem, vyhrál v letech 2013 a 2016 Wimbledon, titul má také z US Open. Jeho kariéru ale lemovaly i časté zdravotní potíže. Letos se po menší operaci zad odhlásil z wimbledonské dvouhry a s bratrem Jamiem záhy vypadli z deblové soutěže. V pořadí ATP mu nyní patří 121. místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme