Na Ivančice ráda vzpomínám. Jsem ráda, že mi tam lidi fandí, říká čtvrtfinalistka Wimbledonu Krejčíková

Ve Wimbledonu hraje Barbora Krejčíková mezi nejlepšími profesionálkami. Čeká ji čtvrtfinále dvouhry i ženského deblu. Ale pokud by bylo potřeba, mohla by se někdy předvést i v takzvaném „lučním tenise“.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu díky výhře nad Američankou Danielle Collinsovou

Barbora Krejčíková postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu díky výhře nad Američankou Danielle Collinsovou | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Barbora Krejčíková se připravuje na ty nejdůležitější boje ve Wimbledonu, čeká ji čtvrtfinále dvouhry proti Jeleně Ostapenkové z Lotyšska a kromě toho je stále v soutěži deblistek mezi nejlepšími osmi páry nejslavnějšího grandslamu. I v Londýně se ale hrdě hlásí ke klubu, ve kterém se učila hrát tenis, a za který by teoreticky stále mohla nastoupit v soutěži družstev, které se říká „luční tenis“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Barbora Krejčíková vzpomíná na tenisové začátky v Ivančicích

„V klubu, kde jsem vyrostla, jsem pořád zapsaná. V žebříčcích ho vlastně pořád reprezentuju, stále mám v klubu registraci,“ říká Krejčíková.

Dřívější Slovan Ivančice je teď Tenis Ivančice, ale Krejčíková je stále členkou klubu ve městě, ve kterém vyrůstala, a ke kterému má stále vřelý vztah. Už dříve mohli fanoušci vidět slavnou českou tenistku pomáhat na tamních kurtech, a teoreticky by prý stále mohla nastoupit do zápasu.

„Mohla bych za ně hrát družstva. Hrajeme až čtvrtou třídu, u nás se tomu říká ‚luční tenis‘. Pamatuju si, že když jsem byla mladší žákyně, hrála jsem nějaké zápasy za dospělé. Byla jsem i v týmu s bráchou, takže to bylo fajn. Hrozně ráda na to vzpomínám a mám hezké vzpomínky na lidi, kteří v klubu byli tenkrát, a kteří se o něj starají dodnes,“ vzpomíná.

Česká tenistka se považuje za velkou patriotku. „Chodila jsem v Ivančicích do školy, vystudovala gympl, pořád tam žijí moji rodiče, za kterými jezdím na návštěvu. Celkově mám k Ivančicím blízko a jsem ráda, že mi tam lidi fandí,“ vypráví Krejčíková.

Rodiště slavných

Tenistka vyrůstala ve stejném městě jako o několik let mladší fotbalový reprezentant Adam Hložek nebo třeba slavný herec Vladimír Menšík. Sice ho už nezažila, ale zná ho z některých starších pořadů nebo filmových rolí. 

„Moje oblíbená pohádka jsou Tři oříšky pro Popelku. Mám ráda jeho herecké výkony, jeho humor. Nevím, jaký byl mimo kamery, ale ve filmech mě baví,“ říká Krejčíková.

Nyní by také ráda dál bavila své fanoušky tenisem ve Wimbledonu. Do svého premiérového čtvrtfinálového utkání v All-England Clubu nastoupí ve středu ve 14 hodin.

Jaroslav Plašil, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme