Plíšková zvládla boj s Andreescuovou a na turnaji v Berlíně si zahraje ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková zdolala v Berlíně díky úspěšnému tie-breaku ve třetí sadě Biancu Andreescuovou z Kanady 6:4, 2:6, 7:6 a postoupila na svém prvním letošním turnaji na trávě do čtvrtfinále. Nasazená čtyřka porazila vítězku US Open z roku 2019 po dvou hodinách a 11 minutách. O druhé semifinále v sezoně se světová sedmička Plíšková utká buď s Američankou Cori Gauffovou, nebo Číňankou Sin-jü Wang.

Berlín (Aktualizováno: 16:19 15. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Profimedia

Třicetiletá Plíšková nasbírala ve středu dvanáct es a dostala se mezi nejlepších osm hráček podruhé z posledních tří turnajů. Proti Andreescuové, která ve čtvrtek oslaví 22. narozeniny, vyhrála druhý ze tří vzájemných zápasů.

Bývalá světová jednička sice ztratila v první sadě za stavu 2:2 servis, vzápětí však oplatila o devět let mladší soupeřce stejnou mincí a po dalšímu brejku v závěru získala úvodní set.

Přemožitelka Kateřiny Siniakové z prvního kola Andreescuová poté výborně začala, dvakrát prolomila servis Plíškové, vyhrála čtyři gamy za sebou a vynutila si pokračování.

Andreescuová se spoléhala dlouho na výborné podání. Čtyřikrát za sebou si podržela servis čistou hrou a za stavu 5:4 podávala na vítězství. Plíšková ale vyřazení odvrátila a ve zkrácené hře si vypracovala tři mečboly. Třetí za stavu 8:7 využila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme