Vrchařský lídr Vuelty ze závodu odstupuje, Belgičan van Aert si při pádu v šestnácté etapě poranil koleno

Zranění belgického cyklisty Wouta van Aerta z úterního pádu na Vueltě není vážné. Vítěz tří etap z letošního ročníku vyvázl s hlubokou tržnou ránu v koleně, vyšetření neodhalilo žádnou frakturu. Silné bolesti v úterý nedovolily devětadvacetiletému lídrovi bodovací i vrchařské soutěže pokračovat a 16. etapu nedokončil.

Lagos de Covadonga (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wout van Aert

Wout van Aert | Foto: Javier Lizon | Zdroj: Profimedia

„Rána potřebuje intenzivní péči. Wout se vrátí do Belgie a tam bude pokračovat v léčbě,“ uveda v prohlášení na svém webu stáj.

Mlhu a déšť v šestnácté etapě Vuelty nejrychleji zvládl Španěl Soler, Roglič mohutně stáhl náskok O‘Connora

Číst článek

Van Aert jako člen skupiny uprchlíků ošklivě upadl na mokré vozovce při sjezdu z Collada Llomena zhruba 50 km před cílem etapy. Poté se sice zkusil ještě na náhradním kole se silně krvácejícím kolenem vrátit, ale po chvíli závod vzdal a sanitka jej odvezla do nemocnice.

Van Aerta letos provází smůla. Kvůli vážným zraněním z březnového závodu Napříč Flandry přišel o klasiky Paříž-Roubaix, Kolem Flander a také o Giro d'Italia.

Zatím není jasné, nakolik je ohrožena jeho účast na domácím mistrovství Evropy v příštím týdnu nebo na mistrovství světa v Curychu na konci září.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme