Mlhu a déšť v šestnácté etapě Vuelty nejrychleji zvládl Španěl Soler, Roglič mohutně stáhl náskok O‘Connora

Slovinský cyklista Primož Roglič se opět přiblížil čtvrtému triumfu na Vueltě. V úterní 16. etapě stáhl ztrátu na vedoucího Australana Bena O'Connora o 58 sekund a zaostává za ním už jen o pět. Pro vítězství si v mlze a dešti na vrcholu Lagos de Covadonga dojel Marc Soler.

Lagos de Covadonga (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský cyklista Marc Soler (uprostřed)

Španělský cyklista Marc Soler (uprostřed) | Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano | Zdroj: Profimedia

Domácí jezdec rozhodl únikem zhruba pět kilometrů před cílem a třetí dílčí úspěch na Vueltě si připsal s náskokem 18 sekund před Italem Filippem Zanou. Třetí byl Brit Max Poole.

O'Connor v závěrečném stoupání nezachytil Rogličův nástup a do cíle dojel na dvacáté příčce. Pět etap před koncem se tak jeho náskok v čele průběžné klasifikace ztenčil na pouhých pět sekund.

Slovinský favorit se po volném pondělí naopak přiblížil čtvrtému triumfu na Vueltě, kterou ovládl už v letech 2019 až 2021. Na jedenácté příčce Roglič na Solera ztratil tři minuty a 54 sekund.

Konečnou byla etapa pro lídra bodovací soutěže Wouta van Aerta. Belgický jezdec při sjezdu z Collada Llomena ošklivě upadl, poté se sice zkusil ještě na náhradním kole vrátit, ale po chvíli to vzdal a se zkrvaveným kolenem odstoupil.

Cyklistický závod Vuelta - 16. etapa (Luanco - Lagos de Covadonga, 181,5 km):

Cyklistický závod Vuelta - 16. etapa (Luanco - Lagos de Covadonga, 181,5 km):

1. Soler (Šp./UAE Team Emirates) 4:44:46, 2. Zana (It./Jayco-AlUla) -18, 3. Poole (Brit./dsm-firmenich PostNL) -23, 4. Vine (Austr./UAE Team Emirates) -57, 5. Izagirre (Šp./Cofidis) -1:02, 6. Del Toro (Mex./UAE Team Emirates) -1:29.

Průběžné pořadí: 1. O'Connor (Austr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) 65:09:00, 2. Roglič (Slovin./Red Bull-Bora hansgrohe) -5, 3. Mas (Šp./Movistar) -1:25, 4. Carapaz (Ekv./EF Education-EasyPost) -1:46, 5. Landa (Šp./Soudal-Quick Step) -2:18, 6. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) -3:48.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme