Rovinatou 13. etapu ovládl v závěrečném spurtu Belgičan Philipsen, před horami stále vede Pogačar

Pro vítězství ve 13. etapě Tour de France si dospurtoval ve městě Pau belgický cyklista Jasper Philipsen a slaví druhý triumf během čtyř dnů. Přípravu na hromadný finiš poznamenal necelý kilometr před cílem pád. Philipsen po 165,3 kilometru předčil krajana Wouta van Aerta, třetí byl Němec Pascal Ackermann a čtvrtý Biniam Girmay z Eritreje. Průběžné pořadí vede nadále o více než minutu Slovinec Tadej Pogačar.

Pau (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jasper Philipsen

Jasper Philipsen | Zdroj: Reuters

„Je to trochu jiná výhra než obvykle, protože se jelo na plný plyn už od začátku etapy,“ uvedl člen stáje Alpecin-Deceuninck Philipsen v televizním rozhovoru.

Před vjezdem do Pyrenejí a sobotním obávaným vrcholem Tourmaletem se potvrdily předpoklady o hromadném spurtu. Peloton ale 800 metrů před cílem rozdělil pád, po němž přišel o naději například jiný Belgičan Arnaud de Lie.

Pogačar se karambolu vyhnul a přijel do cíle jako devátý. Nadále vede o 66 sekund před Remcem Evenepoelem, o osm sekund více ztrácí obhájce prvenství Jonas Vingegaard.

Další jezdci už mají výrazný odstup. Jeden z favoritů Primož Roglič už ve hře není, po těžkém pádu ve čtvrteční etapě odstoupil.

Evenepoelův pomocník do hor Jan Hirt dorazil do cíle etapy na 155. místě ve skupině o třináct a půl minuty později než nejrychlejší jezdec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme