Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem vyhráli turnaj v Polsku, ve finále si poradili se soupeři z Kuby

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner ovládli po výhře 21:17, 17:21, 15:11 nad Kubánci Jorgem Alayem a Noslenem Díazem turnaj Pro Tour Challenge ve Starých Jablonkách.

Stare Jablonki (Polsko) (Aktualizováno: 20:54 2. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážoví volejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič (vpravo)

Plážoví volejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič (vpravo) | Foto: Iva Roháčková

„Jsme moc rádi, že se nám od mistrovství světa znovu podařilo dostat na pódium. Kromě výsledku máme ještě větší radost z toho, že jsme napříč celým turnajem předváděli opravdu dobré výkony. A to i ve srovnání s týmy z nejlepší světové patnáctky, jako jsou třeba Kubánci nebo oba nizozemské týmy, se kterými jsme se střetli,“ řekl Perušič. „Jenom doufám, že si tuhle formu přivezeme s sebou i do Ostravy,“ doplnil.

Kamarádi Perušič a Schweiner: Kdybychom spolu nevycházeli, dříve či později by to skončilo

Číst článek

Klíčem k zisku úvodní sady byla čtyřbodová šňůra české dvojice za stavu 8:9. Ve druhém setu naopak brzy odskočili Kubánci a díky téměř bezchybné hře na ztrátě náskok udrželi a vyrovnali.

V tie-breaku utekli pražští beachvolejbalisté za vyrovnaného stavu na 8:4. Turnajové trojky se dokázaly přiblížit na 9:11, ale závěr znovu patřil Čechům. Ti si ve třetím vzájemném utkání připsali první vítězství.

„Klíčovým faktorem bylo podání. Zejména u mne to dlouho bylo o hledání rozumného rizika, které by Kubánce dostalo do problémů, ale současně by jim nedarovalo příliš mnoho bodů v podobě nevynucených chyb. To se naštěstí v tie-breaku povedlo. David stejně jako v semifinále velmi dobře blokoval a jeho bloky byly mnohdy rozdílové,“ uvedl Perušič.

Sedmí nasazení Perušič se Schweinerem dosud kromě elitních turnajů v Dauhá, Uberlandii a Paříži opanovali i podnik nižší kategorie v Praze. Letos byli zatím nejlépe pátí hned na úvod sezony v Dauhá, potom se jim i kvůli zdravotním potížím příliš nedařilo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme