Dončić s Irvingem pomohli Dallasu v play-off NBA vyřadit Clippers, Cleveland si zahraje sedmý zápas

Basketbalisté Dallasu podruhé během tří let a zároveň teprve podruhé od mistrovského roku 2011 postoupili v NBA do druhého kola play-off. Rozhodlo o tom šesté utkání v jejich hale v Texasu, které Mavs vyhráli 114:101 a v sérii zvítězili 4:2. Donovan Mitchell z Clevelandu nastřílel 50 bodů v Orlandu, Cavs ale šestý duel prohráli 96:103 a o postupujícím rozhodne až sedmý zápas.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Dallasu podruhé během tří let a zároveň teprve podruhé od mistrovského roku 2011 postoupili v NBA do druhého kola play-off

Basketbalisté Dallasu podruhé během tří let a zároveň teprve podruhé od mistrovského roku 2011 postoupili v NBA do druhého kola play-off | Zdroj: Reuters

Mavericks v utkání pustili soupeře jen jednou, v závěru prvního poločasu, do těsného vedení, třetí čtvrtinu ale vyhráli 35:20 a znovu dostali vývoj pod kontrolu. Kyrie Irving dal 30 bodů, Luka Dončić si připsal 28 bodů, 13 asistencí a 7 doskoků.

Boston porazil Miami a jako první na Východě postupuje. Dončić 35 body zajistil Dallasu mečbol

Číst článek

Mavericks vyřadili Clippers v prvním kole poprvé ze tří sérií, které spolu v posledních pěti letech absolvovali. V úterý zahájí boje druhého kola proti Oklahomě.

„Po prvním poločase jsem byl fyzicky dost unavený, ale pořád to bylo utkání, které mohl vyhrát úplně každý. Ve třetí čtvrtině jsme trefili prvních pár střel, chytili se a už to nepustili,“ řekl Irving. „Jsme nesobecký tým, to nás zdobí,“ dodal.

Celku z Los Angeles opět chyběl zraněný Kawhi Leonard, nejlepším střelcem byl Norman Powell s 20 body. Clippers vypadli v prvním kole druhým rokem za sebou.

Rozehrávač Clevelandu Mitchell dělal, co mohl. Trefil 22 střel z 39 pokusů, dokonce v poslední čtvrtině zaznamenal všech 18 bodů svého týmu. Právě tato část ale rozhodla o vítězi: Cavaliers do ní vstupovali s pětibodovým náskokem, domácí Magic ji ale vyhráli 30:18 a vynutili si sedmý zápas.

„Budeme na sedmé utkání připraveni. Doma hrajeme velmi dobře a to se jen tak nezmění,“ prohlásil trenér Clevelandu J.B. Bickerstaff. Jeho celek v sérii uspěl na domácí palubovce ve všech třech zápasech, naopak venku všechny ztratil. Sedmý zápas hráli Cavaliers naposledy v roce 2018 a proti Bostonu ho zvládli.

Tahounem domácích byl Paolo Banchero s 27 body a 8 doskoky, s 26 body mu sekundoval Franz Wagner.

„Naučili jsme se toho během série dost na to, abychom věděli, co na soupeře platí. Co vše je potřeba k výhře, to už víme,“ řekl Banchero. Orlando bojuje o první postup do druhého kola play-off od roku 2010, kdy postoupilo do finále konference. Sedmý duel je na programu v neděli.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 6. zápas:

Orlando - Cleveland 103:96, stav série 3:3.

Západní konference - 6. zápas:

Dallas - Los Angeles Clippers 114:101, konečný stav série 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme