Kanoistou roku 2017 je mistr světa ve vodním slalomu Tunka

Kanoistou roku 2017 se stal mistr světa ve vodním slalomu Ondřej Tunka. Druhý v anketě o nejlepšího sportovce Českého svazu kanoistů skončil další zástupce vodního slalomu Vít Přindiš, který má z MS stříbro a vyhrál Světový pohár. Třetí příčku obsadil nejlepší rychlostní kanoista Martin Fuksa. Nejlepší posádkou je pošesté za sebou čtyřkajak, tentokrát ve složení Jakub Špicar, Daniel Havel, Jan Štěrba a Radek Šlouf.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistr světa ve vodním slalomu Ondřej Tunka.

Mistr světa ve vodním slalomu Ondřej Tunka. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Kajakář Tunka na světovém šampionátu ve francouzském Pau zaskočil všechny favority a překvapivě získal titul. Přindiše porazil o dvě setiny sekundy. Společně s bronzovým medailistou z Ria Jiřím Prskavcem získali zlato v hlídkách.

V hodnocení odborníků předčili vodní slalomáři i rychlostní kanoisty, kteří loni uspěli na mistrovství světa před domácím publikem v Račicích. Z mistrů světa na neolympijské pětistovce dopadl lépe kanoista Fuksa, který k tomu přidal stříbro na dvojnásobné trati. Čtvrtý v anketě skončil obhájce prvenství kajakář Josef Dostál, jenž titul na 500 metrů doplnil bronzovou medailí na kilometru.

Vzhledem k velkému množství úspěchů byla na pátém místě oceněna také vodní slalomářka Tereza Fišerová, která mezi kanoistkami získala stříbrné medaile na ME i MS.

Z poloviny obměněná posádka čtyřkajaku, ve které byli nováčky Špicar a Šlouf, navázala na úspěchy svých předchůdců ziskem bronzové medaile na MS na nově olympijské pětistovce. Dva členové čtyřkajaku Špicar a Havel si zároveň odnesli cenu za druhé místo, protože na deblkajaku získali v Račicích bronz na kilometru. Třetí místo mezi týmy patří zlaté hlídce kajakářů z MS ve vodním slalomu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme