Hlavně funkčnost. Český olympijský výbor představil oblečení pro sportovce na hry v Jižní Koreji

Už za 80 dní bude zažehnut olympijský oheň v jihokorejském Pchjongčchangu a čeští sportovci od pondělního večera vědí, jaké oblečení budou v Jižní Koreji nosit. Olympijská kolekce je tentokrát výjimečná hlavně svou funkčností.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zimní bunda je specifická tím, že je oboustranně funkční a nabízí dvě barevné varianty, bílou a zlatou. Ta zlatá má připomínat vítězství Evy Samkové ze Soči v roce 2014, kdy si její tým oblekl tehdejší bundy naruby, aby byla vidět zlatá podšívka.

Už v únoru zveřejnil Český olympijský výbor hlavní motiv a tím je 100. výročí vzniku Československé republiky v roce 2018. Ten se objevuje na všech kusech kolekce. Na začátku listopadu pak představil čepici Raškovku, která připomíná vítězství skokana Jiřího Rašky na ZOH v Grenoblu 1968.

Na konečné podobě kolekce pro olympiádu v Jižní Koreji mají velký podíl bývalí elitní sportovci, kteří oblečení několik měsíců testovali. Byla mezi nimi i olympijská vítězka v běhu na lyžích z OH v Turíně v roce 2006 Kateřina Neumannová.

„Já jsem ji viděla vznikat už od těch prvních návrhů. Myslím si, že každý může mít jiný názor na design, ale jsem přesvědčená, že je jednoznačně nejkvalitnější, co se týká funkčnosti materiálu. Prostě kvality, z čeho je to vyrobeno, jakým způsobem jsou dělány střihy, různé doplňky a detaily,“ povídala pro Radiožurnál těsně před slavnostním odhalením Kateřina Neumannová

Ta je jedním ambasadorem kolekce stejně jako další současné nebo bývalé hvězdy českého sportu, skifař Ondřej Synek, rychlostní kanoista Martin Doktor nebo skikrosař Tomáš Kraus.

Čeští olympionici dostali první část olympijské kolekce, připomínat má Jiřího Rašku

Číst článek

Sportovci byli při testování kolekce velmi důkladní. Třeba dvojnásobný mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus, který vyzkoušel za svou kariéru už hodně oblečení, prý přinesl na první schůzku 12 zimních bund a výrobcům řekl, že chce, aby ty nejlepší prvky zkombinovali do té olympijské.

„Mám ze své kariéry nasbírané ty největší a nejlepší kousky, které mi fungovaly, a z každé jsem vybral nějakou část a ty jsme se snažili dát dohromady. Ne všechno šlo zkombinovat. Myslím, že se nám to docela povedlo. Dá se říct, že funkčně je vlastně nejlepší,“ říkal Tomáš Kraus při pohledu na nejhodnotnější část kolekce.

Jakub Marek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme