Salač v Brně odstartuje ze sedmé řady. Kvalifikaci MotoGP ovládl překvapivě Francouz Zarco

Filip Salač obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu České republiky v Brně 20. místo a v neděli odstartuje do závodu čtvrtého dílu mistrovství světa ze sedmé řady. V kategorii Moto3 byl nejrychlejší Španěl Raul Fernández, který si zajistil premiérovou pole position v kariéře. V kvalifikaci královské MotoGP se zrodilo překvapení, když nejlepší jízdu předvedl Johann Zarco z Francie.

Brno (Aktualizováno: 15:43 8. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Salač během Velké ceny Brna

Filip Salač během Velké ceny Brna | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Osmnáctiletý Salač si z tréninků nedokázal zajistit postup do hlavní kvalifikace a musel v první části bojovat o čtyři postupová místa.

Márquez bude závodit necelý týden po operaci ruky. ‚Určitě pojede pod prášky,‘ myslí si Pešek

Číst článek

Dlouho se držel na třetí pozici, ale v samotném závěru klesl s časem 2:10,030 na šesté místo. Od čtvrtého Itala Andrey Migna jej dělilo 94 setiny sekundy.

Hlavní kvalifikaci poté ovládl Fernández, jenž byl nejrychlejší i v dopoledním třetím tréninku. Devatenáctiletý jezdec továrního týmu KTM uspěl i přesto, že s řadou dalších závodníků protaktizoval závěr kvalifikace a nestihl včas najet do posledního "rychlého" kola.

V první řadě na roštu jej v neděli doplní Argentinec Gabriel Rodrigo a Tacuki Suzuki z Japonska, jenž vyhrál předchozí tři letošní kvalifikace v nejslabší kategorii. Lídr MS Španěl Albert Arenas byl sedmý.

V kategorii MotoGP si nejlepší výchozí pozici vybojoval Zarco, který zajel čas 1:55,687 a o tři desetiny sekundy dokázal porazit krajana a lídra šampionátu Fabia Quartarara, který ovládl oba předešlé závody MS. V první řadě je doplní Ital Franco Morbidelli.

V Moto2 byl nejrychlejší Roberts, jenž navázal na výhru z kvalifikace v Kataru. Nedařilo se vedoucímu jezdci průběžného pořadí Tecujovi Nakašimovi z Japonska, který byl až sedmý v první části kvalifikace a nepostoupil do druhé. Celkově obsadil 21. místo a do závodu odstartuje až ze sedmé řady.

Kvalifikace na Velkou cenu České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Fernández (Šp./KTM) 2:08,372, 2. Rodrigo (Arg./Honda) -0,211, 3. Suzuki (Jap./Honda) -0,336, ...20. Salač (ČR/Honda) nepostoupil do druhé části kvalifikace.
MotoGP: 1. Zarco (Fr./Ducati) 1:55,687, 2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,303, 3. Morbidelli (It./Yamaha) -0,311.
Moto2: 1. Roberts (USA/Kalex) 2:01,692, 2. Lowes (Brit./Kalex) -0,130, 3. Bastianini (It./Kalex) -0,189.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme