Dna dny a dva rekordy v MLB. Ohtani počtrnácté v sezoně zaznamenal homerun a ukradenou metu

Druhý rekord zámořské baseballové soutěže MLB během dvou dnů překonal hvězdný hráč Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani. Třicetiletý japonský nadhazovač a pálkař v pátečním utkání proti Coloradu Rockies zaznamenal homerun i ukradenou metu, což se mu povedlo ve čtrnáctém zápase v sezoně. O jedno utkání tím vylepšil ligový rekord Rickeyho Hendersona z roku 1986.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballista Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani

Baseballista Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani | Foto: Koki Kataoka / AP | Zdroj: ČTK

„Je to paráda hrát v týmu se Šoheiem, zvlášť kvůli tomu, co předvádí,“ řekl vnější polař Dodgers Teoscar Hernández, který přispěl rovněž homerunem k vítězství domácího týmu 6:4.

O den dříve Ohtani jako první baseballista v MLB pokořil v jedné sezoně metu 50 homerunů a 50 ukradených met. Nyní má bilanci 52-52. Jeho dosavadními maximy bylo 46 homerunů a 26 ukradených met z roku 2021, kdy byl ještě ve službách Los Angeles Angels poprvé vyhlášen nejužitečnějším hráčem Americké ligy. Nyní je velkým favoritem na stejné ocenění v Národní lize.

Své statistiky může čtyřnásobný účastník Utkání hvězd a loňský vítěz World Baseball Classic ještě vylepšit, do konce základní části zbývá Dodgers odehrát devět zápasů. „Jak ho znám, vidím to na 60-60. Není to moc reálné, ale u něj je všechno možné,“ řekl trenér Dodgers Dave Roberts na adresu předsezonní posily, která má v klubu desetiletý kontrakt na 700 milionů dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme