Trest za doping kvůli přípravku proti neplodnosti. Baseballista Toronta Martínez si nezahraje 80 zápasů

Dva dny po svém debutu v zámořské baseballové lize MLB dostal Orelvis Martínez trest za doping. Dvaadvacetiletý hráč Toronta přijde o 80 zápasů kvůli pozitivnímu testu na klomifen. Tento přípravek slouží k léčbě neplodnosti u žen a mužům pomáhá ke zvýšení hladiny testosteronu.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Orelvis Martínez

Orelvis Martínez | Foto: Mark Blinch | Zdroj: Profimedia

Martínez se v prohlášení omluvil kanadskému klubu i jeho fanouškům. „Dva roky se snažíme s přítelkyní založit rodinu. Před sezonou jsme navštívili reprodukční kliniku v Dominikánské republice a po laboratorních testech nám předepsali léčbu včetně léku, který bohužel obsahuje zakázaný klomifen,“ vysvětluje vysoce hodnocený talent organizace Toronta.

„Chtěli jsme tu věc udržet v soukromí, dokonce i v rámci rodiny, a věřili jsme lékaři, který nás ujistil, že tato léčba nezahrnuje prostředky na zvýšení výkonu. Byla chyba, že jsem to neřekl týmu ani hráčské asociaci. Přijímám plnou odpovědnost a trest beru,“ uvedl rodák ze Santo Dominga.

Smlouvu s Torontem podepsal už v roce 2018, ale šanci v MLB dostal poprvé v pátečním zápase v Clevelandu.

„Poučím se z toho a v září se na hřiště vrátím,“ dodal Martínez. Přijde zhruba o polovinu mzdy. S Blue Jays má smlouvu s minimální mzdou 740 000 dolarů (17 milionů korun) při působení v MLB a 120 000 dolarů (2,8 milionu korun) v nižší soutěži. V letošním roce je už osmým hráčem v lize, který dostal trest za doping.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme