Vondroušová nebude obhajovat olympijské stříbro, kvůli zranění ruky do Paříže neodjede

Tenistka Markéta Vondroušová nebude kvůli nespecifikovanému zranění ruky startovat na olympijských hrách v Paříži, kde měla obhajovat tři roky staré stříbro z Tokia. Vítězka loňského Wimbledonu a finalistka Roland Garros z roku 2019 to oznámila v pobdělí na sociálních sítích. Tenisové soutěže na pařížské antuce začnou v sobotu.

Praha (Aktualizováno: 18:29 22. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Česká tenistka Markéta Vondroušová | Foto: Jean-Francois Badias | Zdroj: Profimedia

„Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se neúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, věřila jsem, že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se nyní na to, abych byla v pořádku na US Open. Všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku. Snad brzo na kurtě,“ napsala Vondroušová.

Muchová na titul v Palermu nedosáhla, ve finále antukového turnaje netačila na čínskou soupeřku

Číst článek

Podle šéfa české tenisové výpravy Petra Pály měla Vondroušová potíže od minulého týdne. „Dostala nějakou injekci, ale nevěděla, jak to bude vypadat. Když jsme se spolu bavili minulý týden, tak říkala, že po dohodě s doktory neví, jestli zvládne singla. Snažila se, aby mohla hrát alespoň čtyřhru. Dneska mi ale volala, že si byla zahrát a že to prostě nejde. A že jí doporučují, aby nehrála a dala si nějakou dobu pauzu. Budou to řešit dál,“ uvedl Pála.

Pětadvacetiletá rodačka ze Sokolova, které patří ve světovém žebříčku 18. místo, měla hrát pod pěti kruhy vedle dvouhry také čtyřhru po boku Karolíny Muchové. Ani k tomu ale nedojde. Místo Vondroušové už není možné povolat náhradnici. Ve dvouhře ji nahradí Kateřina Siniaková, která bude navíc v deblu obhajovat zlato s Barborou Krejčíkovou. Ve čtyřhře pak bude s Muchovou hrát podle ITF další česká účastnice Linda Nosková.

„Je to určitě velká ztráta. Markéta na antuce v Paříži, kde hrála letos čtvrtfinále a jednou byla ve finále, umí. Je to pro ni velká škoda. Určitě se těšila, mohla obhajovat stříbrnou medaili. Ale to, že chtěla zkusit alespoň toho debla s Kájou Muchovou, svědčí o tom, že to pro holky hrát na olympiádě a uspět něco znamená,“ doplnil Pála.

V nominaci jsou ještě Linda Nosková, Tomáš Macháč, Jakub Menšík a Adam Pavlásek. Již dříve se kvůli rekonvalescenci po únavové zlomenině bederního obratle omluvil z účasti Jiří Lehečka.

Stejně jako Vondroušová se pondělí ze zdravotních důvodů musel vzdát olympiády sedmý tenista žebříčku Polák Hubert Hurkacz. Před dvěma a půl týdny si ve Wimbledonu poranil koleno a po artroskopické operaci ještě není fit. Hurkacz měl v Paříži hrát i mix se světovou singlovou jedničkou Igou Šwiatekovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme