Krpálek, Fuksa nebo lukostřelkyně Horáčková. Českým sportovcům se rok před olympiádou daří

Někteří čeští sportovci mají díky dobrým výsledkům a medailím předčasně jistou účast na olympijských hrách v Paříži, které se konají v příštím roce. Například judista Lukáš Krpálek by se ale na olympiádu chtěl nominovat hned ve dvou kategoriích. Daří se také rychlostními kanoistovi Martinu Fuksovi, který za necelé dva měsíce přidal do své sbírky dvě zlaté medaile.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky.

Olympijský festival v Praze přivítal zlaté medailisty a další olympioniky. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Fuksa získal na srpnovém mistrovství světa zlatou medaili a o necelý týden později na to navázal triumfem na Světovém poháru v Paříži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, kterým českým sportovcům se rok před olympiádou v Paříži daří na důležitých závodech

„Ten poslední závod v sezoně jsem si fakt užil a jsem rád, že jsem vyhrál všechny singlové závody letošní sezony. Je to pro mě skvělá bilance,“ říkal Martin Fuksa po výhře na trati, kde bude o olympijskou medaili na kilometru bojovat za necelý rok. Nejen jemu se ale teď daří.

Účastnická místa české výpravě do Paříže zajistilo hned několik sportovních střelců. Olympijský vítěz z Tokia Jiří Lipták, bronzový puškař ze světového šampionátu František Smetana a další reprezentační kolegové Petr Nymburský, Martin Podhráský, Jiří Přívratský, Jakub Tomeček a Veronika Blažíčková.

Ti všichni tak můžou po případné nominaci na Hrách soutěžit. Další účastnické místo pak vítězstvím lukostřeleckého světového šampionátu v srpnu získala Marie Horáčková.

„Moc jsme si přáli, abychom kvótu pro Českou republiku měli vystřílenou v letošním roce a nečekali až na příští rok na mistrovství Evropy, nebo poslední kvalifikační turnaj,“ těší Marii Horáčkovou.

Od lukostřelkyně původem z Plzně, které na olympiádě v Tokiu patřilo 33. místo, tak budou mít čeští fanoušci na olympijských hrách velká očekávání.

V Paříži chybí před olympijskými hrami tisíce pracovníků ostrahy. Agentury jsou v personální krizi

Číst článek

Krpálkova výzva

A ty se nevyhnou ani dvojnásobnému olympijskému vítězi Lukáši Krpálkovi. Český judista má necelý rok před startem olympijských her v plánu kvalifikovat se ve váze pod 100 kilogramů, ve které zvítězil v Riu, i nad 100 kilogramů, ve které triumfoval v Tokiu.

„Pro mě je teď obrovská motivace dostat se na olympiádu v obou váhových kategoriích. Dělám si ty věci trochu složitější, ale já už si musím hledat takové výzvy, abych měl chuť pokračovat. Teď je pro mě cíl splnit kvalifikaci v obou váhových kategorií a podle toho, jak to všechno půjde, tak se rozhodneme,“ doufá Lukáš Krpálek, který bude společně s mnoha dalšími českými sportovci medailovou nadějí už za necelý rok, kdy v Paříži začnou 33. letní olympijské hry.

Tadeáš Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme