Vsetínský hokejista Vítek si za brutální faul na Sičáka osm měsíců nezahraje

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) zastavil téměř na osm měsíců činnost útočníkovi prvoligového Vsetína Davidu Vítkovi za faul na Vladimíra Sičáka z Karlových Varů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vsetínská útočník David Vítek.

Vsetínská útočník David Vítek. | Foto: Martin Pavlík | Zdroj: www.hc-vsetin.cz

Osmadvacetiletý hráč původně dostal od disciplinární komise trest na pět utkání, členové výkonného výboru však využili svých pravomocí a výrazně distanc zpřísnili s platností do 31. října.

Vítek fauloval Sičáka v sobotním třetím zápase čtvrtfinále play off. U mantinelu zasáhl protihráče loktem do hlavy a karlovarský bek musel být následně hospitalizován.

„Výkonný výbor původní rozhodnutí disciplinární komise zrušil a vzhledem k brutálnímu charakteru zákroku, vysoké míře nebezpečnosti pro zdraví dalších účastníků utkání a způsobu provedení, který zcela vybočuje z běžného rámce, uložil hráči Davidu Vítkovi trest nepodmíněného zastavení činnosti do 31. října," uvedl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.

Představitelé ČSLH podle něj vzali v potaz, že se jednalo o úmyslný zákrok vedený loktem na hlavu a dali najevo, že podobné jednání nehodlají tolerovat. Hlavní rozhodčí Robert Čech a Svatopluk Kopeček faulujícího Vítka vyloučili na pět minut a do konce utkání.
Karlovy Vary vyhrály čtvrtfinálovou sérii nad Vsetínem 4:0 a postoupily do semifinále. Pro Vsetín tak již klubová sezona skončila, Vítek nesmí do 31. října nastoupit v žádné soutěži řízené a organizované ČSLH.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme