Z Washingtonu Capitals zpět na farmu. Gólman Vítek Vaněček se vrátil do AHL

Český hokejový brankář Vítek Vaněček se přesunul z přípravného kempu Washingtonu na farmu do Hershey do nižší AHL. Dvaadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu odchytal v přípravě za Capitals ve dvou zápasech 53 minut a z šestnácti střel inkasoval jednu branku.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček se z Washingtonu přesunul na farmu

Vítek Vaněček se z Washingtonu přesunul na farmu | Foto: Heikki Saukkomaa | Zdroj: Reuters

Vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 18 let z roku 2014, jehož si Washington vybral v témže roce v druhém kole draftu na 39. místě, stále čeká na premiéru v NHL v dresu letošního vítěze Stanleyova poháru.

Z kempu Colorada před NHL na farmu. Brankář Francouz a útočník Kaut budou bojovat o šanci v AHL

Číst článek

Spolu s ním se přesunul do Hershey i jednadvacetiletý ruský gólman Ilja Samsonov, jehož klub draftoval v roce 2015 na 22. místě a do zámoří se vydal až letos z Magnitogorsku z KHL. V prvním týmu zůstal s jedničkou Bradenem Holtbym šestadvacetiletý Pheonix Copley, který má zatím na kontě v NHL jen dva zápasy za St. Louis.

Vaněček má poslední rok platný tříletý nováčkovský kontrakt, podle kterého má základní příjem 750 tisíc dolarů v případě působení v NHL a 70 tisíc dolarů na farmě. V záložních týmech Capitals působil už uplynulé tři sezony.

V minulém ročníku odchytal za Hershey 32 utkání s průměrem 3,04 branky na zápas, úspěšností zákroků 88,8 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V ECHL za celek South Carolina Stingrays nastoupil ve dvou duelech, měl průměr 2,01 gólu na utkání a úspěšnost 93,5 procenta.

ROSTER UPDATE: SAMSONOV, SHUMAKOV, VANECEK assigned to AHL Hershey. LEWINGTON and SGARBOSSA have cleared waivers and have been assigned to AHL Hershey. Updated Training Camp roster: washca.ps/2zAwt9k

20:55 – 27. 09. 2018

21 70

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme