‚Nechtěl jsem riskovat kvůli dalším letům.‘ Hertl vyjednává o smlouvě, v budoucnu chce reprezentovat

Tomáš Hertl prožil v NHL povedenou sezonu. Vyhýbala se mu zranění, dostával hodně minut, střílel góly a stal se jedním z lídrů svého týmu. V semifinále play off Západní konference ale San José vypadlo s Vegas a před Hertlem se tak otevřela možnost zahrát si za českou reprezentaci na mistrovství světa.

San Jose, Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletému útočníkovi u Sharks vypršela smlouva, momentálně jedná o nové a i vzhledem k minulým zraněním se tak rozhodl šampionát vynechat.

„Letos to nevyšlo. Hrozně jsem chtěl hrát, ale přemýšlel jsem o tom. Celou sezonu jsem měl bez zranění a skončila mi smlouva. Kdybych zranění v životě neměl, bylo by to něco jiného, ničeho bych se nebál. Nechtěl jsem riskovat kvůli třeba dalším pěti letům,“ vysvětlil na Radiožurnálu Tomáš Hertl.

Odchovanec pražské Slavie neúčast na šampionátu v Dánsku avizoval s dlouhodobým předstihem. Přesto přiznal, že o národním týmu přemýšlel do poslední chvíle. Nakonec se rozhodl neriskovat, ale v příštích letech je připravený reprezentaci znovu pomoci.

„Není to jednoduché. Zvlášť, když přijedete po druhém kole, jak přejeli Krejča a Pasta. Přijedete do týmu, který je vybudovaný a nechcete mu to kazit. Doufám, že v dalších letech mě nároďák nominuje, protože je to pro mě čest,“ říká útočník Sharks.

'Nesmí se na nás zapomínat'

Český tým sice v Kodani skončil už ve čtvrtfinále, mladý výběr ale Hertla svými výkony potěšil: „Bylo tam plno mladých a nových hráčů. Kluci ukázali, že na to mají. Mají našlápnuto do NHL a myslím, že se to ukázalo. Kvalita hokeje v Česku pořád je, nesmí se na nás zapomínat.“

A kdo nakonec MS v Dánsku vyhraje? „Uvidíme. Určitě to budu sledovat, ale nemám jasného favorita,“ říká Hertl.

Po dovolené čeká Tomáše Hertla intenzivní vyjednávání o nové smlouvě se San José. Obě strany mají zájem na prodloužení spolupráce a podle hráčova agenta Roberta Spálenky je to pouze otázka čísel.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme