Hokejistům Charlotte chybí jediná výhra k zisku Calder Cupu. Nečas si připsal gól a asistenci

Hokejisté Charlotte zvítězili ve čtvrtém utkání finále play-off nižší zámořské AHL na ledě celku Chicago Wolves 5:3, vedou v sérii 3:1 a jediná výhra je dělí od premiérového zisku Calder Cupu. K úspěchu Checkers pomohl dvěma body za gól a asistenci útočník Martin Nečas, který byl vyhlášen druhou hvězdou duelu.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do utkání vstoupili lépe domácí a po 45 vteřinách hry jim získal vedení Nic Hague. V šesté minutě vyrovnal Jesper Sellgren a druhou přihrávku si připsal Nečas. V čase 16:29 vrátil farmě Vegas vedení Zac Leslie a ve 34. minutě zvýšil Brooks Macek na 3:1.

Nečasův gól Charlotte nestačil. Finále AHL lépe začalo Chicago s Hykou v sestavě

Číst článek

K obratu zavelel minutu před koncem druhé třetiny gólem v přesilové hře Nečas. Po 32 sekundách závěrečného dějství vyrovnal Nicolas Roy a vítěznou branku vstřelil v 53. minutě Aleksi Saarela. Výsledek ještě pečetil v čase 57:28 při power play do prázdné branky druhým gólem v utkání Roy.

Charlotte může rozhodnout už v noci ze soboty na neděli SELČ, kdy se hraje znovu v Chicagu. Dvacetiletý Nečas v případě úspěchu Checkers se stane 31. českým hráčem, který dosáhne na Calder Cup.

Naposledy se to povedlo v roce 2017 obránci Filipu Hronkovi a útočníkům Martinu Frkovi a Tomáši Noskovi s Grand Rapids.

Nečas bodoval ve všech čtyřech duelech finálové série, v nichž zaznamenal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Celkově v play-off vyšplhal s 13 body za pět gólů a osm přihrávek ze 17 utkání na 16. místo.

Útočník Tomáš Hyka z Chicaga se znovu bodově neprosadil a čeká na gól či asistenci už pět utkání. V produktivitě play-off tak klesl se 14 body za tři branky a 11 přihrávek z 21 utkání na 12. pozici.

Finále play off nižší zámořské AHL - 4. zápas:
Chicago Wolves - Charlotte 3:5 (za hosty Nečas 1+1) - stav série 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme