Boleslavští na úvod 4. předkola Konferenční ligy uhráli remízu 2:2. Proti Paksi v závěru srovnal Ladra

Fotbalisté Mladé Boleslavi v úvodním utkání 4. předkola Konferenční ligy remizovali doma s Paksi 2:2. Český tým vedl od 65. minuty po vlastním gólu Ákose Kinyika, v 80. a 85. minutě ale skóre otočili střídající Dániel Böde a Kristóf Papp. V závěru byl vyloučen Bence Lenzsér a z následného přímého kopu vyrovnal v sedmé minutě nastavení Tomáš Ladra. Odveta v Maďarsku je na programu za týden.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 21:25 22. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi v závěru utkání proti Paksi FC zachránili remízu 2:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi v závěru utkání proti Paksi FC zachránili remízu 2:2 | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Středočeši, kteří jsou v pohárech po pěti letech, usilují o třetí účast v hlavní fázi evropské soutěže. Skupinu hráli pouze v sezonách 2006/07 a 2007/08 v Poháru UEFA. Přes předkolo nepřešli sedmkrát v řadě.

Ve 4. předkole Evropské ligy fotbalisté Plzně vyhráli 1:0. V 96. minutě si Hearts vstřelili vlastní gól

Číst článek

Mladá Boleslav vstoupila do utkání lépe a úvodní půlhodinu na hřišti dominovala, přestože si nevytvořila mnoho šancí. Střely Maška i Kušeje z nadějných pozic zablokovala obrana hostů, druhý jmenovaný měl ale v 28. minutě největší gólovou příležitost první půle. Po Marečkově kolmici běžel Kušej sám na brankáře Simona, trestuhodně však minul.

Úřadující maďarští vicemistři postupně vyrovnali hru a ve 34. minutě poprvé zahrozili, Pappovu hlavičku po rohovém kopu skryl Trmal do rukavic. Ještě lepší pozici měl krátce před přestávkou po standardní situaci Sakaly, na gól z nedělního ligového duelu při porážce 2:3 v Olomouci ale nenavázal.

Gólové hody v druhé půli

Paksi se po celý zápas spoléhal hlavně na dlouhé nakopávané míče, i proto trenér Bognár poslal do druhé půle na hřiště téměř dvoumetrového útočníka Tótha. Přesto znovu převzali iniciativu domácí a v 65. minutě přetavili převahu v gól. Matějovský vyslal kolmicí Kušeje, jehož nabídku před bránu si srazil do vlastní sítě dobíhající stoper Kinyik.

Hosté se záhy mohli dostat k vyrovnání. V 70. minutě Ötvös upadl ve vápně po souboji s Maškem a sudí Kikačeišvili nařídil penaltu. Vzápětí asistent signalizoval ofsajd, a tak se zkoumání s asistencí videorozhodčího protáhlo na pět minut. Gruzínský sudí po zhlédnutí opakovaných záběrů nakonec pokutový kop odvolal.

V 80. minutě už maďarský celek udeřil. Spolupráci vysokých útočníků Tótha s Bödem zakončil druhý z nich po šikovné kličce a suverénní střele do Trmalova protipohybu. Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant se prosadil pouhých 108 sekund od svého příchodu na hřiště.

Böde byl o pět minut později i u druhé branky svého týmu. Na pravé straně udržel míč proti přesile, jeho střílený centr napříč malým vápnem Trmal jen škrtl a na zadní tyči zakončil Papp.

Středočeši si v závěru vytvořili tlak a nakonec dokázali ještě srovnat. Lenzsér „šlapákem“ zfauloval před pokutovým územím Jawa, viděl druhou žlutou kartu a následně Ladra výstavní střelou o břevno překonal Simona. Ofenzivní opora Mladé Boleslavi navázala na dvě trefy z odvety na hřišti Hapoelu Beer Ševa, kde se rovněž prosadila z přímého kopu. Jeho tým v pohárech prohrál jediné z posledních devíti utkání.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Konferenční ligy:

FK Mladá Boleslav - Paksi FC 2:2 (0:0)

Branky: 65. vlastní Kinyik, 90.+7 Ladra - 80. Böde, 85. Papp. Rozhodčí: Kikačeišvili - Achvlediani, Gabisonia - Aptsiauri (video, všichni Gruz.). ŽK: Papp, Windecker. ČK: 90.+6 Lenzsér (všichni Paks). Diváci: 4029.

Sestavy:

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Král, Králik, Fulnek - Sakala, Matějovský - Mašek (83. Jawo), Mareček (58. Langhamer), Kušej (83. Pulkrab) - Ladra. Trenér: Holoubek.

Paks: Simon - Ötvös, Kinyik, Lenzsér - Kovács (90.+4 Vas), Windecker, Vécsei (78. Balogh), Papp, Osváth - Haraszti (78. Böde), Zimonyi (46. Tóth, 90.+8 Silye). Trenér: Bognár.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme