Sparta vyhrála v Olomouci 4:1 a vyhrála základní část Fortuna ligy o čtyři body před Slavií

Obhájce mistrovského titulu Sparta vyhrála základní část první fotbalové ligy o čtyři body před Slavií. Sparťané ve 30. kole zvítězili 4:1 v Olomouci, jejich pražský rival vyhrál 2:1 v Hradci Králové. Třetí Plzeň ztrácí na první místo 14 bodů, po domácí výhře 3:0 nad Teplicemi nicméně získala jistotu, že níž už neskončí.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Briana Priskeho

Radost Briana Priskeho | Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Z šestého místa postoupilo do skupiny o titul Slovácko, které remizovalo 2:2 v Českých Budějovicích a udrželo jednobodový náskok před Libercem. Vedle Sparty a Slavie si celek z Uherského Hradiště v květnové pětikolové nadstavbě zahraje ještě proti Plzni, Ostravě a Mladé Boleslavi.

Karviná musí vyhrát ve Zlíně, aby neskončila poslední v tabulce. ‚Budeme bojovat,‘ slibuje trenér Bielan

Číst článek

Ve skupině o titul a taktéž šestičlenné skupině o záchranu se mužstva utkají jednou každé s každým, dosavadní bodový zisk jim zůstává. Poslední tým sestoupí, čtrnáctý a patnáctý celek konečného pořadí budou hrát baráž se soupeři z druhé ligy.

Ve skupině o Evropu se kluby ze 7. až 10. místa střetnou vyřazovacím systémem o to, kdo si zahraje s pátým týmem konečného pořadí o účast v předkole Evropské konferenční ligy. Semifinálové dvojice tvoří Liberec s Teplicemi a Olomouc s Hradcem Králové.

Do skupiny o záchranu vstoupí v nejlepší výchozí pozici Bohemians 1905, za nimi jsou Jablonec a Pardubice. Barážové příčky po 30. kole patří Karviné a Zlínu, sestup nejvíce hrozí Českým Budějovicím.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 30. kolo:

Bohemians 1905 - Pardubice 2:1 (1:0), České Budějovice - Slovácko 2:2 (1:1), Hradec Králové - Slavia 1:2 (0:2), Jablonec nad Nisou - Mladá Boleslav 1:1 (1:0), Olomouc - Sparta 1:4 (0:2), Ostrava - Liberec 2:2 (1:0), Plzeň - Teplice 3:0 (0:0), Zlín - Karviná 0:1 (0:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme